Hlavní navigace

Na Google Play lze nahrát až 1000 vlastních knih. Chovat se budou jako nakoupené

16. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Další z novinek, která včera nedostala prostor na konferenci I/O, je vylepšená služba Play Books. Uživatelé si do ní mohou stejně jako u Play Music nahrát vlastní soubory, které pak vypadají jako běžně nakoupené. V případě písniček je k dispozici bezplatný prostor pro 20 000 souborů, u knih pak 1000.

Na Google Play Books lze nahrát vlastní knihy
Na Google Play Books lze nahrát vlastní knihy

Ty mohou být ve formátech PDF a ePub, maximální velikost jednoho je stanovena na 50 MB. Soubory by mělo jít nahrát na webu play.google.com/books/uploads buď z počítače, nebo importovat z úložiště Drive. Pak se tituly objeví v knihovně aplikace pro Android, iOS i ve webové čtečce. Služba stejně jako u nakoupených knih dovede synchronizovat místo, kde jste přestali číst, a ukládá do cloudu také vaše záložky nebo poznámky.

 

Jak ale jistě tušíte, u nás to zatím nefunguje. Dokonce se nám nepodařilo uploadovat soubory ani přes americkou IP adresu (skrz VPN). Google na včerejší konferenci ani neoznámil, že se chystá obsahové služby rozšířit do dalších zemí, a tak platí, že v Česku a Slovensku si koupíte jen aplikace a hry pro Android.