Hlavní navigace

Na iPhone může běžet systém Android i Flash

23. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve středu se na internetu objevilo video s běžícím operačním systémem Android na iPhonu. Už dříve probíhaly pokusy se zprovozněním linuxového jádra, ale vývojář David Wang rozběhl kompletní systém, z telefonu zavolal, poslal SMS a připojil se k internetu. Jeho Android je zatím ve stádiu chybové alfa verze, ale na blogu ji můžete stáhnout a vyzkoušet, případně doplnit kusem kódu také. Wang je také jedním z lidí pracujících na Jailbreaku pro telefonu Applu. A právě Jailbreak pro iPhone 3GS jej zdržel od práce na portu Androidu.

Zatím chybí několik ovladačů zařízení, systém běží v debug mód, takže je pomalejší. Android je zatím možné spustit na pouze první generaci iPhone 2G. Port pro 3G nebude problém, ale hardwarově dost odlišný 3GS si bude žádat spoustu změn.

Nejvtipější na celé zprávě je, že prezident Applu Steve Jobs prohlásil, že na iPhone nikdy nepoběží Adobe Flash (s Androidem to bude možné) a před nedávnem „doporučil“ systém Android pro ty, kterým se nelíbí politika Applu. Zkrátka v App Store se nikdy neobjeví porno, ale v Android Marketu je to možné :-). Více na ExtraNotebook.

Zdroj: David Wang blog