Hlavní navigace

Na jaře se prý sjednotí obchody pro Windows 8 a Windows Phone

27. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

O tom, že se spojí vývoj plných Windows a mobilních Windows Phone, zřejmě nikdo nepochybuje. Otázka nezní zda, ale kdy ke spojení operačních systémů dojde. Spolu s tím se můžeme připravit na jednodušší vývoj aplikací, které budou fungovat jak na mobilech, tak tabletech nebo osobních počítačích. Na nedávném setkáním finančních analytiků v Redmondu bylo prozrazeno, že Windows RT časem obsadí phablety.

K tématu: Co bude s Windows RT? Jejich přirozeným teritoriem se zřejmě stanou phablety

Zpravodajský server The Verge teď zcela vážně přišel s tím, že Microsoft již jednotný obchod pro aplikace připravuje. A to dokonce na jaro. Pokud se Windows Store sloučí s Windows Phone Store v příštím roce, bude to mnohem dříve, než si kdo původně troufal odhadovat. Měl to potvrdit Terry Myerson, vedoucí vývoje operačních systémů, na setkání zaměstnanců společnosti.

 

Teď již víme, proč budou Windows 8 na jaře zaktualizována. Ve stejnou dobu budou k dispozici rovněž Windows Phone Blue. Ekosystémy se konečně začnou více spojovat. Zatím není jasné, jak bude jednotný digitální obchod vypadat a fungovat.

Zdroj: The Verge