Hlavní navigace

Na síť unikly desítky fotek Windows 10, včetně mobilní edice a obludných ikon

9. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na síť v posledních dnech uniklo spousta obrazových dokumentů týkajících se Windows 10. Za prvé si můžete prohlédnout, co za nové ikony lze najít v jednom z aktuálních sestavení. Nějaké ikony nám Microsoft nabídl v lednovém Technical Preview, ale jiné se s námi drží po několik generací Windows.

Jistě je to otázka vkusu, ale s kolegou jsme se shodli, že nové ikony jsou sice jednoduché, ale do stylu Metra prostě nezapadají a vypadají jako podivuhodný úkaz z jiného vesmíru. Jeden by řekl, že je někdo vyrobil v devadesátých letech v Malování – a nejspíš to bylo dítě. Koš, Počítač nebo ikony disků vypadají obludně. Komu se líbí, ať se přihlásí v diskuzi.

 

Prozatím nemá cenu plakat nad rozlitým mlékem, jedná se o testovací sestavení a ikony se mohou změnit – navíc Microsoft naslouchá zpětné vazbě, takže pokud se podstatná část veřejných testerů vzbouří, snad se dočkáme něčeho hezčího. Nechápu, proč novou ikonu dostaly také Ovládací panely, které odchází.

CS24

Dále pánové z Neowinu zjistili, že nejméně jedna aplikace už podporuje jak světlý, tak tmavý háv. Jedná se o betaverzi Windows Storu a vzhled přepnete klávesovou zkratkou Ctrl+T. Na obrázcích detailněji ukázal svou tvář Spartan, chystaný prohlížeč z dílen Microsoftu. Nakonec v galerii dojdete ke dlouhé pasáži s obrázky mobilní edice Windows 10.

Zdroj: ithome.com via Microsoft News | Neowin | Windows Central