Hlavní navigace

Nákup aplikací ve Windows Phone Storu přes operátora? O2 také povolilo

19. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nákupy aplikací přes prostředníka v podobě operátora byly v Česku na platformě Windows Phone omezené. Nějaký ten pátek je podporují T-Mobile a Vodafone, poslední velký operátor ale zareagoval až teď. Trochu ironické je, že jsem se to dozvěděl ze zahraničních zdrojů, českou tiskovou zprávu O2 nevydalo. Penetrace Windows Phone je v naší zemi vyšší než jinde, pořád však se jedná o minoritu.

 

Kdo ale smartphone s dlaždicemi vlastní, bude jistě potěšen. Jak to funguje? Ve Windows Storu najděte aplikaci a klepněte na tlačítko pro nákup. Dále zvolte přidání nové platební metody, kde jste doteď patrně měli platební kartu. S maximálně drobnou prodlevou na seznamu uvidíte Platba přes O2. Mohu potvrdit, že to funguje. Tímto způsobem aplikaci zaplatíte, až vám od operátora přijde faktura, případně se vám příslušná částka strhne z kreditu.

Aspoň se nám O2 pochlubilo s výsledky hospodaření za prvních devět měsíců tohoto roku. Jak dnes píše Lukáš, „O2 přišlo o zákazníky a snížilo tržby, ale celkový čistý zisk má o 49 % vyšší než loni“.

Zdroj: net mobile AG via WMPoweruser