Hlavní navigace

Nákupní tip: Výborný tablet Xiaomi Mi Pad je v Česku jen za 5990 Kč

3. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud sháníte tablet se špičkovými parametry a s dobrou cenou, možná vás zaujme před pár měsíci uvedený Xiaomi Mi Pad. Vypadá jako iPad Mini křížený s iPodem Touch, obsahuje 7,9" IPS displej s velmi jemným rozlišením 1536 × 2048 px a pohání jej nejvýkonnější mobilní čipset Tegra K1.

Verze s 16GB úložištěm u nás ve velkých e-shopech běžně stojí 8490 Kč, ale Mall.cz a CZC.cz teď vyprodávají bílou variantu za cenu o 2500 Kč nižší. U CZC.cz je navíc v ceně 5990 Kč i flip pouzdro (jinak 899 Kč) a ochranná fólie na displej (jinak 499 Kč), takže bychom doporučovali nákup tam.

 

Xiaomi Mi Pad má dvě hlavní slabiny, které by vám při nákupu mohly vadit. Tablet postrádá GPS a neběží na čistém Androidu, nýbrž jeho upravené verzi MIUI, která alespoň z počátku nebyla moc dobře optimalizovaná. Je to ale první tablet Xiaomi a vývoj systému je velmi rychlý. Menšími nevýhodami je pak chybějící NFC a výstup microHDMI.

V ostatních ohledech byste už těžko hledali slabiny. Mi Pad má 2 GB paměti, slot pro microSD karty, připojí se k i Wi-Fi 802.11ac. Podle recenzí má navíc velmi dobrou výdrž na jedno nabití a zadní 8Mpx snímač fotí na tabletové poměry nadstandardně.