Hlavní navigace

Nástupce Windows 8 se ukázal na prvním obrázku. Jádro povýší na verzi 6.3

27. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jste již natěšení na nějaké informace a obrázky o další verzi Windows? Snad jste nečekali, že v tuto chvíli uvidíte něco zásadního. Na fóru PCBeta.com byl zveřejněn jeden obrázek, odhalující číslo sestavení. Jde o sestavení 9220. Připomínám, že stávající konečná verze Windows 8 nese číslo 9200. Snímek tedy maximálně dokazuje jen a pouze to, že Microsoft na nadcházejícím vydání operační systému skutečně pracuje. A to jsme fakticky netušili, jsme šokováni.

Tip: Levné sedmipalcové a osmipalcové tablety přinese aktualizace Windows Blue

Uživatel zmíněného fóra se o připravovaném systému zmiňuje jako o Windows 9, mnohem pravděpodobnější nicméně je, že hovoří o Windows Blue. V tuto chvíli nesou vývojová sestavení stále název Windows 8, jenže to nic neznamená. Označení se může změnit kdykoli později. Přesto, pokud se můžeme spolehnout na starší informace, Microsoft značku Windows 8 zachová. Windows 9, představující skutečně značně přepracovaného a vylepšeného nástupce, spatříme v řádu několika let.

 

Do té doby bychom ale měli jedenkrát za rok obdržet balíček vylepšení a menších nových funkcí pro stávající Windows. Ještě nějakou dobu bychom se proto měli setkávat s Windows 8, a to i po vydání prvního takového balíku, jež nese kódové označení Windows Blue. Uživatel zveřejnil „skandální“ odhalení, že Metro bude nadále přítomno. Podle starších spekulací se dočkáme více rozměrů dlaždic, po vzoru Windows Phone 8. Žádné velké překvapení se tudíž nekoná a v tuto chvíli o nástupci Windows 8 prakticky víme jen o kousíček víc, než jsme věděli před týdnem.

Stejně tak uživatel prozradil, že desktop je stále přítomen. Ne, nečekali jsme, že jej Microsoft tak rychle zahodí. Údajně však prochází dalším zeštíhlením. Může to znamenat mj. to, že hlavní panel ztratí průhlednost. V současnosti průhlednost způsobuje inkonzistenci vzhledu desktopu v Osmičkách. Třetí informace z fóra prozrazuje, že dojde k rozsáhlejší aktualizaci výkonného jádra. To prý bude také povýšeno na verzi 6.3. Vista jej povýšila na verzi 6.0, Windows 7 na verzi 6.1.

Nadále platí, že Microsoft o Windows Blue a Windows 9 mlčí. Jak to všechno bude a jakých novinek se dočkáme, se vyjasní v budoucnu. Prozatím se musíme spokojit s těmito spekulativními informacemi, které se mohou ukázat jako nepravdivé, případně pouze nepřesné.

MMF24

Windows 8 sestavení 9220Windows 8 sestavení 9220 | Zdroj: BetaArchive

Zdroj: Neowin | BetaArchive via WinBeta