Hlavní navigace

Navigace Googlu bude i offline? Možná už v létě.

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nizozemský web přišel s informací, že Google možná už v létě vydá navigaci offline. Turn-by-turn navigace v Androidu už funguje od počátku, ale až nedávno se dostala také k nám. Loni v prosinci vyšly nové Google Maps 5.0, které už jakési offline prvky mají.

Často používané mapy a trasy se ukládají do vyrovnávací paměti, takže můžete doma přes Wi-Fi pohodlně načíst cestu a pak vyrazit i bez připojení. Pokud se příliš nevzdálíte (nebude dělat velké odbočky), měl by vás Google doprovodit až na místo určení.

Google Android Navigace

Jak si ale představit opravdové offline mapy? Vektorové podklady nezaberou příliš místa, takže bychom možná mohli stahovat klidně celou mapu Česka. Je jasné, že kvůli satelitním snímkům a hlavně Street View bude připojení stále potřeba. Ale vektorové mapy offline a zdarma jsou něco, co by možná vrazilo kudlu do zad nejen Ovi Mapám v Symbianu, ale především specializovaným aplikacích Garminu, TomTomu, Sygicu apod.

CS24

Tyto tradiční značky budou mít výhodu v doplňkových službách, zřejmě lepší pokrytí (jak dlouho trvalo zahrnutí pražského okruhu do Google Maps) a hlavně garantovanou funkčnost všude. Navigaci od Googlu použijete pouze tam, kde ji firma oficiálně spustila. Do Bratislavy s ní tedy nedojedete, neboť se Slovenskem se ještě nepočítá.

Zdroj: AllAboutPhones (via Engadget)