Hlavní navigace

Necelý týden, přes dva miliony stažení. IE9 beta válí

22. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po vydání Internet Exploreru 6 Microsoft na dlouhou dobu usnul na vavřínech (ačkoli by se dalo spekulovat, jestli vůbec nějaké měl), což ovšem dalo prostor konkurenci, zejména velmi populárnímu Firefoxu, a podíl prohlížečové jedničky začal pomalu, ale jistě klesat.

Klesání statistické křivky nezastavilo ani vydání IE7 a IE8, neboť ačkoli se tyto prohlížeče dočkaly řady vylepšení, nedokázaly uživatele natolik zaujmout, aby se výraznější část uživatelů přesunula od konkurenčního prohlížeče zpět k IE.

Změnu však může přinést Internet Explorer 9, kolem kterého se nyní soustředí zájem médií a uživatelů, neboť byla nedávno vydaná betaverze. Internet Explorer 9 má být konečně moderním, rychlým prohlížečem s podporou řady nových technologií a specifikací moderního webu.

Že je o něj zájem dokazuje už i zmíněné vydání betaverze: za pouhé dva dny byla betaverze stažena více jak dvou milionkrát. Betaverze předchozí verze (IE8) byla stažena jen 1,3 milionkrát během pěti dní od vydání. Stránku Beauty of the Web věnovanou právě IE9 navštívilo asi devět miliónů uživatelů. Co si myslíte vy, podaří se Internet Exploreru 9 získat alespoň část ztracených uživatelů?

Zdroj: Windows Team Blog