Hlavní navigace

Nejméně internetových přátel mají v Japonsku

11. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Možná vás to překvapí, ale v technologické velmoci mají nejméně online přátel na celém světě, průměrně jen 29 na jednoho internetového občana. Naproti tomu v Malajsii (233) nebo Brazílii (231) jsou asi osmkrát „sociálnější“. V Evropě vede Norsko s 217 přáteli. Vyplývá to z průzkumu agentury TNS, která se dotazovala 50 000 lidí v 46 zemích.

S největší pravděpodobností za to může odlišná kultura, Japonci mají sice méně, ale o to bližší přátele. Malajsijci jsou naopak na sociálních sítích nejvíce závislí a tráví na nich až 9 hodin týdně. V tomto ohledu je na druhém místě Rusko s 8,1 hodiny a Turci s 7,7 hodiny.

Průzkum také ukázal, že sociální sítě zaberou lidem více času než e-mail. Na to má vliv především mobilní připojení a chytré telefony. Třeba ve Švédsku se k nim polovina lidí připojuje přes mobil a jen čtvrtina na svém PC.

V rychle se rozvíjejích trzích jsou lidé otevřenější a častěji ventilují své názory na web. A to nejen na Facebooku nebo Twitteru, ale například v Číně jsou velmi populární blogy. Internetový zápisník si údajně vedou čtyři z pěti uživatelů tamního internetu.

Zdroj: BBC News