Hlavní navigace

Nejrozšířenější verzí Androidu stále zůstává zastaralý Gingerbread

3. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Android sice ovládá trh se smartphony, rychlost aktualizací jeho telefonů je ale skutečně bídná. Na první pozici i nadále zůstává verze Gingerbread, která byla poprvé představena více jak dva roky zpátky. Od té doby se samozřejmě dočkala několika menších vylepšení, i tak je ale ostuda, že telefony s Androidem už dávno nenabízejí něco novějšího. Gingerbread ve verzích 2.3.3 – 2.3.7 suverénně vládne, funguje na více než polovině všech smartphonů s Androidem.

Podíly systému Android

Mnohem novější Ice Cream Sandwich sice posiluje, za poslední měsíc posílil o 2 % a nyní už ovládá přes čtvrtinu telefonů, pořád je to ale docela málo. Nový přírůstek lze vysvětlit spíše nákupem novějších smartponů než snahou výrobců o rychlejší aktualizace. Ty se zpožďují, v mnoha případech se s nimi vůbec nepočítá. Přitom HTC Desire C jasně dokazuje, že aktuálnější operační systém může bez problémů fungovat i na mnoha hardwarově slabších telefonech.

Situace se asi jen tak nezlepší, stačí se podívat na podíl aktuálně nejnovější verze Androidu. Jelly Bean ještě nepřekročil ani 3 %.

Zdroj: Cnet