Hlavní navigace

Nejrychlejším chytrým telefonem na trhu se stane Mi-Two od čínského Xiaomi

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínský výrobce mobilních telefonů Xiaomi představil novinku, která by se měla stát nejrychlejším chytrým telefonem na trhu. Nástupce úspěšného Mi-One nabídne ty nejlepší hardwarové parametry za až neuvěřitelně nízkou cenu.

Xiaomi Mi-Two

Nejvíce zaujme čtyřjádrový procesor nové generace od Qualcommu: Snapdragon APQ8064 S4 Pro taktovaný na 1,5 GHz a doplněný o 2 GB operační paměti. Výrobce také slibuje grafický výkon srovnatelný s konzolemi Xbox 360 díky grafickému akcelerátoru Adreno 320. Interní paměť o velikosti 16 GB bude možné rozšířit pomocí paměťových karet typu MicroSDHC.

 

Přední stranu zabírá 4,3" displej s rozlišením HD (720p) a 2Mpx kamera na videohovory. Zadní naopak 8MPx fotoaparát s 26 mm širokým objektivem, dvěma LED blesky a funkcí záznamu videa ve Full HD. O přísun energie do celého zařízení se stará akumulátor o kapacitě 2000 mAh, existovat bude i varianta o polovinu silnější (3000 mAh). Rozměry telefonu jsou 126 × 62 × 10,2 mm. Operačním systémem pro Mi-Two byl zvolen nejnovější Android 4.1 Jelly Bean s nástavbou MIUI, která se na pohled přibližuje systému iOS od Applu.

CS24

Xiaomi Mi-Two

Prodejní cena telefonu by se měla pohybovat okolo 315 amerických dolarů. Bude se tak jednat o nejvýkonnější a nejlevnější čtyřjádro na trhu. Barevné varianty jsou hned čtyři: žlutá, modrá, zelená a růžová. Zahájení prodeje je naplánovano na říjen, tedy alespoň v domovské Číně.

Zdroj: GSM Arena