Hlavní navigace

Některé školy v USA prodaly iPady a nakoupily notebooky s Chrome OS

19. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

iPad byl první skutečně masově populární tablet, jenž odstartoval novou éru. Cestu si našel též do škol. Od té doby mu však roste konkurence na více frontách. Jak se ukazuje, jedním ze soupeřů je trochu překvapivě notebook s operačním systémem Chrome OS. O tom, jak v Los Angeles úřady školám umožnily vybrat si při nákupu z více typů zařízení, jsme už psali.

Jak možná víte, laptopy s Chrome OS jsou momentálně hlavně důležitým artiklem v USA, jenž v zahraničí zatím větší úspěchy neslaví.

Některé školy v Texasu nebo Severní Karolíně zareagovaly a hned zrušily stávající programy na podporu tabletů. V Hillsborough už ve školním roce 2012–2013 rozdali dětem jak iPady, tak chromebooky. Otestovali si tak, které zařízení se ve výuce a při studiu lépe uplatní. Jak to dopadlo?

Dnes studenti střední školy na hodinách z tašek vytahují chromebooky. V Hillsborough na základě zpětné vazby učitelů a studentů prodali iPady. Zajímavý obrat? Tablety možná nebudou zařízení, která by ve školách vytlačila tradičnější produktivní formy osobních počítačů. Chromebooky mají minimálně další výhodu v nižší ceně.

Není to tak, že by snad studenti či učitelé vyloženě nesnášeli iPad, pouze jim chromebook připadal užitečnější. A snazší na správu. Když data zůstávají v cloudu, nastavit účet na novém zařízení je otázkou pár minut. Jiný zajímavý trend předvedl okres na Floridě. Tam jsou si školy vědomy toho, že nemohou konkurovat měnícím se trendům a rychle se zlepšujícím specifikacím počítačů.

 

CS24

Proto podporují zařízení přinesená z domova. Školy tak nemusí nakupovat spousty přístrojů, což pochopitelně stojí velké peníze. Trend vlastních zařízení se poslední roky projevuje v zaměstnání. Není tedy logické, aby se uplatnil v oblasti vzdělávání?

Zdroj: The Atlantic