Hlavní navigace

Neomezené tarify od T-Mobilu jsou specifické. Rychlost s FUPem klesá na 16 kb/s

26. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V pondělí jsme psali, kterak T-Mobile dokonale zkopíroval neomezené tarify od O2. Stejné ceny i počty jednotek, shodná (horší) tarifikace, ale to dobré si už od konkurence nepůjčil. Pokud totiž u O2 překročíte datový limit, můžete surfovat rychlostí až 200 kb/s (i když jen někde). V praxi to znamená, že byste si mohli nechat streamovat hudbu v neurážející kvalitě.

T-Mobile u svých čistě datových tarifů slibuje rychlost až 64/32 kb/s (download/upload), jenže u dat v nových neomezených tarifech S námi klesá rychlost na 16 kb/s. To je ještě horší než u Vodafonu (20 kb/s). Kupodivu o tom T-Mobile všude mlčí. V ceníku ani na webu není rychlost uvedena. Jen v obchodních podmínkách informuje o „minimální garantované rychlosti 16 kb/s“. To ale s FUPem nesouvisí.

 

Uživatelé skutečnou odpověď od T-Mobilu vyloudili až na sociálních sítích. Například v této diskuzi na Facebooku odpovídá jeden správce z operátorského týmu, že rychlost v tarifech S námi opravdu klesá na 16 kb/s. Vyšších 64/32 kb/s se týká až dodatečných balíčků dat. Tedy pokud základní data z tarifu vyčerpáte a výhodněji si přikoupíte novou porci.

MMF24

Když už udělujeme černé puntíky, tak Vodafone má mizernou rychlost 20 kb/s i u dodatečných datových balíčků. U O2 dodatečná data ani přikoupit nemůžete, maximálně lze objednat denní balíčky internetu. Ale zase je vždy limitem rychlost až 200 kb/s.

Za tip díky +Martinu Novákovi