Hlavní navigace

Neovládejte myš rukou. Použijte svou nohu!

8. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoliv si to mnozí z nás neuvědomují, na myši jsme dnes takřka zcela závislí. Pryč je doba klávesových zkratek (dnes je používají skoro výhradně geekové), vše se dá ovládat pomocí myši a různých předurčených klikacích políček. Do jisté míry tak zapomínáme na hendikepované uživatele, pro které může být standardní podoba myši nepoužitelná.

Vše se jal napravovat čínský designer Liu Yi, který přinesl spásu všem, kteří nemají v pořádku horní končetiny. Nový koncept myši neuvažuje použití ruky, ale právě chodidla: myš uchopíte mezi palec a ukazováček vaší nohy a můžete směle pracovat tak, jak jste zvyklí.

Zdroj nás neochudil ani o plánované technické parametry: samozřejmostí je použití bezdrátové technologie pro spojení s počítačem a dotykové snímače, kterými se celé zařízení bude ovládat. Jakkoli může celá věc vypadat absurdně, využití v praxi by mohlo být značné – postižení lidé dokáží pomocí nohou dobře psát, tato myš by jim neměla činit sebemenší problémy. Vzpomeňme i novodobý problém RSI, kterým trpí nemalé množství IT pracovníků. Využití je zkrátka celá řada.

Zdroj: Yanko Design

Autor článku