Hlavní navigace

Netflix má již 104 milionů předplatitelů. Příští rok hodlá do obsahu nacpat 8 mld. dolarů

18. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší placená VoD služba oznámila finanční výsledky za třetí čtvrtletí roku 2017. Netflix v něm utržil necelé tři miliardy dolarů a skončil s čistým ziskem 130 milionů. Zhruba 100 milionů dolarů přinesla do kasy půjčovna DVD, kterou firma stále provozuje, ale 2,8 miliardy má na svědomí streaming.

Netflixu přibylo dalších 5 milionů předplatitelů. Celkem už jich má 104 milionů, z toho 51 v USA a 53 ve zbytku světa. Většina zisků ovšem pochází z domoviny. Příjmy z domácího trhu činí 1,5 miliardy a provozní zisk je 554 milionů. Ze světa mu přišlo 1,3 miliardy a zisk činil jen 62 milionů. Firma očekává, že do konce roku získá dalších 6 milionů platících uživatelů a že celkové příjmy překročí hranici 11 miliard dolarů.

TIP: Netflix zdražuje předplatné. Čechů se to ale možná nedotkne

CS24

Firma nedávno uskutečnila první akvizici, když koupila komiksové vydavatelství Millarworld. Na podzim Netflix rozjede další série chválených seriálů Stranger Things a The Crown. Vysílat bude první seriály produkované v Itálii a Německu. Diváci navíc mohou sledovat novinku Mindhunter od Davida Finchera a brzy se dočkají i zatím nejambicióznějšího filmu Netflixu, sci-fi Bright s Willem Smithem. A do produkce vlastního obsahu navíc bude sypat čím dál víc. Jen příští rok investuje 7–8 miliard dolarů.