Hlavní navigace

Za Netflix už můžete platit v korunách. Na ceny to vliv nemělo

Sdílet

 Autor: Redakce
Netflix v Česku hledá lidi

, kteří mu pomohou rozvíjet službu a kteří zde vybudují silnou komunitu uživatelů. V dlouhodobém horizontu by to mohlo znamenat více českého nebo počeštěného obsahu nebo lokalizovaný web i aplikace.

Jeden malý krůček již největší online videopůjčovna na světě podnikla. Za tarify lze nově platit v korunách místo eur. Základní účet s SD rozlišením stojí 199 Kč měsíčně, střední HD je za 259 Kč a nejvyšší UHD pak za 319 Kč. České ceny odpovídají přibližně tomu, co se dříve platilo v eurech.

Netflix nechá aktivní tarify nadále běžet v eurech
Netflix nechá aktivní tarify nadále běžet v eurech
Nové ceny Netflixu v korunách
Nové ceny Netflixu v korunách

Na změnu účtování Netflix nijak neupozornil (alespoň mě nikoliv). V nastavení totiž u vybraného tarifu zůstala původní cena v eurech, jen dva zbylé tarify už jsou v korunách. O tarifech Netflixu se nedávno mluvilo spíš v jiných souvislostech. Firma chce zavést čtvrtý (nejdražší) a ty nižší osekat.

Kromě toho se Netflix snaží obejít placení skrz App Store. Apple si totiž z částek v prvním roce bere 30% provizi, v dalších letech 15 %. Netflix proto uživatele (včetně českých) v aplikaci přesměruje na mobilní web, kde mají možnost zaplatit kartou nebo přes PayPal.

TIP: 6 tipů pro sledování pořadů na Netflixu v maximální kvalitě. Jak vše nastavit?

WT100

Netflix je v Česku oficiálně dostupný od ledna minulého roku. Podle webu Filmtoro.cz je v českém katalogu přes 4000 filmů, seriálů a dokumentů. České titulky má přibližně 300 titulů, dabing pak přes 20.

Tarify Netflixu

Basic Standard Premium
původní cena 7,99 € (208 Kč) 9,99 € (260 Kč) 11,99 € (312 Kč)
nová cena 199 Kč 259 Kč 319 Kč
maximální rozlišení 480p 1080p 2160p
počet souběžných sledování 1 2 4

Za tip děkujeme Markovi P.