Hlavní navigace

Netflix testuje nový, ještě dražší tarif. Ořeže přitom ty současné

Sdílet

Zdroj: Redakce

Američané a někteří Evropané mají od loňska dražší předplatné Netflixu a ke změnám možná dojde i u nás. Minimálně v Německu a Itálii probíhá A/B testování s odlišným složením tarifů. Kdo bude chtít nejvyšší kvalitu, bude si muset připlatit. Do nabídky přibyl nejvyšší tarif Ultra, který nabídne i podporu HDR (není dostupné u všech videí). Filmy a seriály s vysokým dynamickým rozsahem přitom byly dosud dostupné i v tarifu Premium, resp. podle podmínek u tarifu, který nabízí čtyři souběžná sledování.

Současné tarify Netflixu

Basic Standard Premium
cena 7,99 € (210 Kč) 9,99 € (260 Kč) 11,99 € (310 Kč)
rozlišení 480p 1080p 2160p
počet souběžných sledování 1 2 4

I to se možná změní. Italský blog Tutto Android zveřejnil screenshot, podle kterého budou čtyři souběžné streamy fungovat jen v tarifu Ultra. Premium by nabízel jen dva a Standard jen jeden. Ve stejné zemi ale jeden z testerů zaznamenal i nezměněné počty souběžných streamů.

TIP: Jak na Netflixu přehrávat video v 1080p i v Chromu nebo Firefoxu?

KL24

Podle magazínu Cord Cutting se ceny tarifu Ultra v Evropě liší, lidé musí zaplatit 16,99 či 19,9 eura. Mluvčí Netflixu potvrdil Cnetu, že firma testuje různé ceny i dostupné funkce. Ve finále může být všechno jinak. My alespoň doufejme, že nedojde ke zvýšení českých cen. U západních sousedů už za Standard platí o euro a za Premium o dvě eura více.

Oživeno: U vlastního účtu tarif Ultra nevidím, ale při registraci nového mi jej Netflix nabízí. Ceny zůstaly stejné, Ultra je dokonce jen za 14,99 eura, ale počet souběžných stahování klesl u tarifů Standard a Premium na polovinu. Populární Standard nabízející Full HD videa tak bude možné sledovat jen na jedné obrazovce současně.

Netflix testuje nové tarify Netflix testuje nové tarify

Byl pro vás článek přínosný?