Hlavní navigace

Netflix testuje nový, ještě dražší tarif. Ořeže přitom ty současné

Sdílet

Zdroj: Redakce

Američané a někteří Evropané mají od loňska dražší předplatné Netflixu a ke změnám možná dojde i u nás. Minimálně v Německu a Itálii probíhá A/B testování s odlišným složením tarifů. Kdo bude chtít nejvyšší kvalitu, bude si muset připlatit. Do nabídky přibyl nejvyšší tarif Ultra, který nabídne i podporu HDR (není dostupné u všech videí). Filmy a seriály s vysokým dynamickým rozsahem přitom byly dosud dostupné i v tarifu Premium, resp. podle podmínek u tarifu, který nabízí čtyři souběžná sledování.

Současné tarify Netflixu

Basic Standard Premium
cena 7,99 € (210 Kč) 9,99 € (260 Kč) 11,99 € (310 Kč)
rozlišení 480p 1080p 2160p
počet souběžných sledování 1 2 4

I to se možná změní. Italský blog Tutto Android zveřejnil screenshot, podle kterého budou čtyři souběžné streamy fungovat jen v tarifu Ultra. Premium by nabízel jen dva a Standard jen jeden. Ve stejné zemi ale jeden z testerů zaznamenal i nezměněné počty souběžných streamů.

TIP: Jak na Netflixu přehrávat video v 1080p i v Chromu nebo Firefoxu?

MMF24

Podle magazínu Cord Cutting se ceny tarifu Ultra v Evropě liší, lidé musí zaplatit 16,99 či 19,9 eura. Mluvčí Netflixu potvrdil Cnetu, že firma testuje různé ceny i dostupné funkce. Ve finále může být všechno jinak. My alespoň doufejme, že nedojde ke zvýšení českých cen. U západních sousedů už za Standard platí o euro a za Premium o dvě eura více.

Oživeno: U vlastního účtu tarif Ultra nevidím, ale při registraci nového mi jej Netflix nabízí. Ceny zůstaly stejné, Ultra je dokonce jen za 14,99 eura, ale počet souběžných stahování klesl u tarifů Standard a Premium na polovinu. Populární Standard nabízející Full HD videa tak bude možné sledovat jen na jedné obrazovce současně.

Netflix testuje nové tarify Netflix testuje nové tarify