Hlavní navigace

Nevraživost nVidie a Intelu

11. 3. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Představitelé Nvidie se na CeBITu nechali slyšet, že grafický akcelerátor je důležitější, než procesor, a že pořízením výkonné grafické karty ke slabšímu procesoru si pomůžete daleko více, než naopak. Tato věčná pravda není něco, čím by se chtěli chlubit výrobci procesorů, a zejména pak výkonový leader v této oblasti, tedy Intel. Podle serveru Fudzilla prý Nvidia také označila Larrabee za "snímek v prezentaci".

A Intel se na oplátku pustil do Nvidie. Nejmenovaný představitel označil kalifornskou společnost za "vylekanou", důkazem čehož má být neochota poskytnout Intelu licenci na SLI. Nvidia je prý pověstným tonoucím, který se stébla chytá, aby se vůbec udržela na trhu s čipovými sadami. Dalším důvodem pro případnou paniku u Nvidie může být již zmíněný projekt Larrabee, vlastní výkonné grafické jádro Intelu, o kterém se příliš neví, co od něj můžeme očekávat.

Doplatí jedna ze společností, nebo obě, na svou aroganci? A dokáže AMD využít situace a být tím třetím, který se směje, když se dva hádají?

Zdroj: Fudzilla

Autor článku