Hlavní navigace

Nexus 5 odhalen na 7minutovém videu. Google je zřejmě představí už v úterý

13. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po sérii fotek údajného Nexusu 5 se chystaný telefon připravený LG ve spolupráci s Googlem objevil také na videu, kde jej poprvé vidím ze všech stran a úhlů. YouTuber Enaze Uddin odhalil vzhledově stejný telefon, jako jsme viděli při představování sochy KitKat, jež symbolizuje nově připravovanou verzi Androidu.

Uddin kromě telefonu ukazuje i několik aplikací jako například pohyb ve virtuálním glóbu Google Earth. Pohled do nastavení pak skrývá překvapení. Systém je pojmenován jako Key Lime Pie, což bylo dle dostupných informací dřívější kódové označení nového Androidu. Jedná se pravděpodobně o nehotový systém a jeho finální verze bude už pojmenovaná jako KitKat.

 

O této skutečnosti se dozvíme možná už ve středu. Spekuluje se o tom, že Google své hardwarové a softwarové novinky odhalí už 15. října, tedy týden před tím, než Nokia uvede nové Lumie s WP GDR3 a Apple iPady s iOS 7. Od úterní akce Googlu kromě oficiálního představení Nexusu 5 a Androidu 4.4 KitKat očekáváme také oznámený hardwarový refresh tabletu Nexus 10. Tedy pokud bude chtít Google tuto řadu ještě zachovat. Dle analýz je totiž prodej velkého tabletu oproti Nexusu 7 hodně slabý.

Zdroj: Engadget, Phonearena