Hlavní navigace

Nexus 7 a 10 s Wi-Fi dnes dostanou Android 4.4 KitKat. Zbylé Nexusy musí počkat

13. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google dnes na sociální sítě vyslal krátkou noticku, že začal s aktualizacemi starších zařízení na Android 4.4 KitKat. Týká se to tabletů Nexus 7 (2012 i 2013) a Nexus 10 ve verzích s Wi-Fi. 3G modely těchto tabletů a telefon Nexus 4 dostanou update „brzy“.

Jako obvykle u Googlu platí, že aktualizace vysílání plošně pro všechna zařízení, ale updaty chodí v několika krocích. Proto nemusíte panikařit, pokud váš Nexus stále hlásí, že má poslední verzi softwaru.

Tip: Vše o Nexusu 5 a Androidu KitKat

Co s KitKatem získáte? Jde především o sjednocený editor SMS a MMS s Hangouty, který už ovšem z Play Storu můžete mít nyní. Android 4.4 přinesl také podporu nových senzorů, jenž však vaše zařízení nebudou podporovat. To samé se týká nedostupnosti nového launcheru Google Experience, který zůstane jen na Nexusu 5.

MMF24

 

Těšit se ale můžete na nižší paměťové nároky systému i aplikací jako Chrome nebo YouTube. KitKat by měl bez problémů běžet na zařízeních s 512 MB RAM. Systém má novou průhlednou notifikační lištu a vývojáři aplikací mohou konečně využít celou plochu displeje pro opravdový fullscreen. Nový Android už také umí přímo tisknout nebo třeba zachytávat video z toho, co se děje na obrazovce.