Hlavní navigace

Nexus 7 je úspěšný. Asus prodá milion tabletů měsíčně

1. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na začátku jsme prodávali asi 500 tisíc kusů měsíčně, později asi 600 nebo 700 tisíc, v posledním měsíci už to bylo blízko jednoho milionu,“ komentuje úspěch Nexů 7 finanční šéf Asusu David Chang. Tchajwanská společnost tak během tří měsíců mohla prodat až 2,2 milionu referenčních tabletů s Androidem.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Co je ovšem zvláštní, ve finanční zprávě (zde v PDF) za třetí kvartál hovoří o celkem 2,3 milionu prodaných tabletech. Znamená to, že ostatní Transformery a Padfony úplně pohořely? Jenže také vidíme položku NB/hybrid, tedy notebooky a hybridy, kam možná Asus tyto univerzální notebookotabletomobily řadí.

Prodeje tabletů od Asusu
Prodeje tabletů od Asusu

Jenže v prvním a druhém kvartálu prodal 0,6, resp. 0,8 milionu jiných tabletů, pravděpodobně Eee Padů. Můžeme odhadovat, že červnový příchod levného Nexu 7 je zahubil. Každopádně mají Tchajwanci ve svých číslech pěkný nepořádek.

 

CS24

Ať tak či onak, jsou milionové měsíční prodeje úspěchem? Na poměry Androidu určitě. S Applem to stále srovnávat nejde. Ten v minulém kvartálu prodal 14 milionů iPadů, přibližně 4,5 milionu měsíčně. Ale Nexy 7 mají určitě dobře našlápnuto. Google teď oznámil velkou slevu základního modelu, přidal 32GB verzi a také variantu s 3G modemem. Navíc přichází silný vánoční trh, takže Asus můžeš prodeje i zdvojnásobit.

Zdroj: WSJ