Hlavní navigace

Nokia 800 (Sea Ray) opravdu vypadá jako N9

20. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na PocketNow se objevily uniklé fotografie chystaného telefonu Nokia 800. Zřejmě to bude ten model, který známe jako Sea Ray, tedy první finský telefon pro Windows Phone Mango.

Parametry ještě neznáme, ale podoba je stejná s Nokií N9 pro platformu Meego. Tedy až na malý detail, spoušť fotoaparátu. Na fotkách je potvrzena modrá, růžová a černá varianta a redaktoři zahraničního webu píšou o 3,7" displeji.

 

Nokia 800

Telefon bude zřejmě oficiálně představen na konferenci Nokia World, která začne 26. října. Spekuluje se ještě o dalších dvou modelech Sabre a Ace.

MMF24

Na mě osobně uniklá fotka nepůsobí příliš důvěryhodně, protože kompozice i design je opravdu stejný s N9. Barvu, spoušť a jiný screenshot na displeji lze vytvořit ve Photoshopu za pár minut. (Však je to také render, nikoliv reálná fotka, takže stejnou práci mohli udělat i v Nokii.) Každopádně to ale neznamená, že Sea Ray takto vypadat nebude. I Stephen Elop ukázal prototyp, který se tváří shodně. Jedno z videí ukazuje Sea Ray přímo v továrně.

Odpovídala by tomu i zmíněná úhlopříčka. N9 má totiž rozlišení 480 × 854 px a 3,9" úhlopříčku. Předpokládám, že Nokia 800 bude mít jako ostatní modely 480 × 800 px. Oněch 54 pixelů zabere plocha, kam Nokia umístí tři senzorová tlačítka. Po odečtení a změně formátu by mělo vyjít oněch 3,7 palce.