Hlavní navigace

Nokia bude prodávat Protected variantu Lumie 620 odolnou proti prachu a vodě

26. 8. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Nemalé množství uživatelů chytrých telefonů si stěžuje na jejich malou odolnost. Smartphony s větší výdrží požadují ať už z důvodu drsnějšího zacházení v pracovním prostředím, na lovu kešek anebo jsou prostě méně šikovní a jejich telefon často končí na podlaze. Na trhu je v současné době oblíbená především Xperia Z od Sony, která se Japoncům velmi povedla a Samsung Galaxy S 4 Active. Oba modely běží na Androidu a vydrží kromě prachu i ponoření do vody. Odolné je již jejich tělo a speciálně ošetřené vnitřní komponenty.

Nokia Lumia 620 Protected Edition
Nokia Lumia 620 Protected Edition

Nokia na to šla trochu jinak. Za nedlouho začne prodávat Nokii Lumii 620 Protected Edition, která bude mít v krabici přibalené odolné pouzdro. Tím se z Lumie stane zařízení s certifikací IP 54, která udává ochranu proti prachu a stříkající vodě. Odolnost při potopení do vody zde není garantovaná, Nokia si poradí pouze s proudem vody do určitého tlaku. Poslední Nokií, která tuto certifikaci nesla, byl model 3720.

A protože se jedná o běžnou Lumii 620 obalenou do ochranného pouzdra, nijak se nemění ani parametry – displej s úhlopříčkou 3,8“ a rozlišením 480 x 800, procesor s dvojicí jader na 1 GHz, 512MB operační paměť a interní úložiště s kapacitou 8 GB.

Nokia Lumia 620 Protected Edition je zatím dostupná u Finských prodejců za 239 EUR (6200 Kč). Dostupné bude i samostatné pouzdro za cenu 25 EUR (700 Kč).

Zdroj: Phonearena.com