Hlavní navigace

Nokia Drive nebude dostupná pro ostatní telefony s WP

28. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po představení nových Nokií majitelé smartphonů s Windows Phone ostatních výrobců začali závidět asi nejvíce navigační aplikaci Nokia Drive. A lidé dokonce začali i věřit, že by tuto aplikaci mohla Nokia uvolnit do Marketplace.

To ale minulý týden bohužel bylo popřeno. Ředitel komunikace s veřejností, Mark Squires, tuto myšlenku odmítl na svém Twitteru. „Nokia Drive nebude k dispozici pro ostatní WP OEM. Aplikace přijde pouze na naše Lumia telefony a to v současnosti nemíníme měnit.“ Přitom pro vývojáře byly nové aplikace od Nokie (včetně Nokia Drive) již portovány i pro ostatní smartphony. K těmto verzím se ale samozřejmě běžný smrtelník nedostane.

Zároveň však byla představena i další ochrana proti obcházení Marketplacu. Windows Phone 7.5 Mango v sobě již od začátku obsahuje podporu nové varianty šifrování pro připojení k obchodu. Ta bude spuštěna až za čas, v době, kdy většina uživatelů přejde na novou verzi systému (pro uživatele původního Windows Phone 7 se tak většina nových aplikací znepřístupní).

Zdroj: WinRumors