Hlavní navigace

Nokia má lepší online mapy. Konečně lze pohodlně plánovat trasy

17. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na webových mapách nepracuje jen Seznam nebo Google, ale tu a tam přichystá nějaké novinky i Nokia. Finové se sice primárně soustřeďují na mapy pro mobily, ale ani na počítače nezapomínají. Aktuálně na maps.nokia.com přidali tři užitečné novinky.

 

Pravítko na měření vzdáleností

V pravém dolním rohu stránky se objevilo nové tlačítko Ruler (pravítko), pomocí něhož si můžete na mapě přidat několik bodů a Nokia pak mezi nimi vypočítá vzdušnou vzdálenost. Body můžete přesunout, ale nikoliv smazat (nebo jsme na to nepřišli). Seznamácké Mapy.cz to umí i s mazáním.

Nokia Maps

Průjezdní body

Připravit trasu už nemusíte z místa A do místa B, ale konečně lze přidat i průjezdní body. Ty buď vytvoříte přetažením křivky z naplánované trasy, nebo jen dopíšete nová místa do vyhledávače v levém panelu.

Nokia Maps

Původní trasa

Nokia Maps

Přidán jeden průjezdní bod

Dopravní informace

Užitečným zlepšovákem jsou dopravní informace, vyznačená místa na silnicích, která jsou z různých příčin hůře dostupná. Měřené úseky jsou rozlišení zelenou (lehký provoz), žlutou a červenou barvou (problémy). Tato funkce bohužel nefunguje v Česku ani na Slovensku, ale v jiných okolních zemích ano.

Nokia Maps

Dopravní informace

Kromě toho si můžete také zkontrolovat, jaké problémy vás čekají. Nokia sbírá informace o nehodách či dopravních omezeních z důvodu výstavby a uzavírek.

CS24

Nokia Maps

Problémová místa jsou detailně popsaná

Zdroj: Nokia