Hlavní navigace

Nokia N9 se dočká aktualizace, možná ještě do konce roku

6. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již v podstatě mrtvý systém se tedy ještě nějakou dobu bude těšit přísunu aktualizací. Alespoň to tak Nokia momentálně plánuje.

Nové MeeGo 1.1 bylo před pár dny odhaleno současně se záhadnou bílou variantou Nokie N9. Až nyní se ale dozvídáme, jaké novinky aktualizace přináší. Zapracovalo se především na integraci aplikací třetích stran, ty jsou nyní mnohem rychlejší a nemělo by docházet k zamrzání. Opravy se dočkala i notifikační ikonka. Doteď zelená vlaječka oznamovala obecně nějakou událost, nově bude mít každá notifikace (SMS, e-mail, chat, zmeškané volání) svou vlastní ikonku.

Na domovskou obrazovku byl přidán widget hudebního přehrávače, podpory se dočkaly i NFC tagy a v systému je konečně možno využívat funkci kopírovat/vložit. Je tu i spousta méně podstatných vylepšení. Na podporu přední kamerky pro videohovory se bohužel zapomnělo.

MMF24

Aktualizace by měla být dostupná do konce roku, některé zdroje hovoří i o několika týdnech. Je pravděpodobné, že v rámci uvedení aktualizace bude představena i zmiňovaná bílá varianta Nokie N9. Ve Finsku se prý již pracuje i na další verzi systému, Windows Phone tedy ostatní platformy úplně nevytlačil.

Zdroj: Neowin