Hlavní navigace

Nokia údajně na letošek chystá šestipalcový telefon s Windows Phone 8

20. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší a nejaktivnější producent telefonů s operačním systémem Windows Phone si oprávněně stěžuje, že ho pomalý vývoj zdržuje v tom, aby uváděl na trh nová zařízení vybavená špičkovým hardwarem. Na bázi chystané aktualizace GDR3 pro Windows Phone 8, která do systému přidá podporu čtyřjádrových procesorů a rozlišení full HD, chystá Nokia obří telefon, či spíše malý tablet. Obrazovka bude mít 6palcovou úhlopříčku.

Tip: Zamykání otáčení displeje nebo synchronizace SMS – nové funkce pro WP8 GDR3?

Takovým zařízením někteří říkají phablet. Není překvapením, že bude vyžívat připravovaných funkcí Windows Phone 8 GDR3. Rozlišení obrazovky 1080p a čtyřjádro od Qualcommu žádný současný telefon s dlaždicemi nemá a mít nemůže. Přístroj nese kódové označení Bandit a stane se zřejmě úplně prvním telefonem s takovými parametry a operačním systémem od Microsoftu. K výkonnému hardwaru se údajně přidá 20mpx fotoaparát.

 

Aby se snímač do těla vešel, nejspíš na zádech nalezneme malý výstupek. Nokia podle všeho zvolila polykarbonátové tělo. I proto by měl být telefon tenký a (relativně) lehký. Více o tom, co zřejmě přinese aktualizace GDR3 pro Windows Phone 8, jsme psali včera. Velký telefon díky ní dostane do vínku další sloupec s dlaždicemi.

Zdroj: The Verge