Hlavní navigace

Norové dokončili Operu 19. Aktivujte si lištu se záložkami nebo svou tapetu

29. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zapalte rachejtle. Není znovu Silvestr, jen Norové vydali devatenáctou řadu svého prohlížeče. Opera dlouho čekala na záložky. Ty nakonec přichází nyní. Lištu pro záložky si však musíte ručně zapnout. Prohlížeč podporuje ukládání oblíbených stránek tím, že panel přetáhnete na zmíněnou lištu, byť zatím pouze ve Windows. Čekáme tím pádem na OS X, nová Opera pro Linux vůbec nevychází. Vývojáři využijí plnohodnotné API pro práci se záložkami. Kromě lišty vás na oblíbené sajty zavede Rychlý přístup.

Tip: Opera 18 opět přidává staré funkce. Příště přijde synchronizace

Lehké motivy vzhledu z minula byly rozšířeny o možnost použít jakýkoli obrázek jako tapetu na pozadí prohlížeče. Stačí vybrat příslušnou položku v kontextové nabídce. Chybějící funkce někdy nahradí doplňky. Moc jich ale nenapočítáte. Vybírat si budete z více než 700 kousků v katalogu. Opera 19 vás aspoň bude chránit černou listinou špatných rozšíření a usnadní vám instalaci. Co dál? Během dvou měsíců, které uplynuly od vydání osmnácté řady, se Opera mnoho nenaučila.

 

Nabídne vám už jen pár nových předvoleb pro pokročilé uživatele, jenže ty stejně nedoporučujeme zapínat, pokud prohlížeč používáte v produktivním prostředí. Slíbená synchronizace uživatelských dat se posouvá na jedno z příštích vydání. Z „devatenáctky“ nejvíce vyčuhují záložky. Stáhněte si Operu 19 z www.opera.com/download.

Lištu záložek si musíte zapnout v nastavení
Lištu záložek si musíte zapnout v nastavení

Zdroj: Desktop Team