Hlavní navigace

Notifikační LED na smartphonech budou podporovány s Windows 10

17. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na polském fóru Windows Mania se objevila série snímků nových věcí ve Windows 10 pro smartphony. Microsoft pokračuje v předělávání Metra do nového stylu. Problémy opuštění funkčního prostředí jsem popsal v samostatném článku. Nyní k novinkám. Od počátku kariéry dlaždic se lidé ptají, kdy Windows Phone začnou podporovat notifikační LED.

Ty nás upozorní na vybrané události, aniž bychom museli neustále odemykat telefon a kontrolovat, jestli se něco nového neodehrálo od poslední kontroly. Zdá se, že podpora LED přichází s Windows 10. Dokonce se ukázalo, že přední LED bude fungovat také na stávajících Lumiích 730 a 930.

 

Připomínám, že zbytečně častému odemykání telefonu zabraňuje také alternativa v podobě tzv. glance screenu na některých Lumiích. K dalším potěšujícím novinkám bude patřit možnost odebrání hlavního účtu Microsoft pro případ, kdy byste prostě chtěli začít používat účet jiný. Dosud jste kvůli tomu museli resetovat systém.

Kruhové zobrazení uživatelských profilových snímků nám odhalilo před pár dny uniklé sestavení Desítek pro klasické počítače. Zvláštní je, že ačkoli na mnoha místech nacházíme tzv. hamburgerovou nabídku, v aplikacích pro SMS nebo telefonování stále sedí hlavní nabídka ve spodní části obrazovky.

CS24

Spousta obrazovek obsahuje to stejné co dřív, pouze byla převlečena do nového designového stylu. O tom, že budeme spravovat povolení, které aplikace smí např. využít mikrofon, jsme se už zmínili dříve. Snímky údajně pochází ze sestavení 12521. Už se těšíte, nebo zůstáváte skeptičtí?

Zdroj a fota: Windows Mania via The Verge