Hlavní navigace

Nová Apple TV nabídne fullHD výstup a inovované prostředí

8. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple kromě nového iPadu se superjemným displejem a vysokým výkonem představil také inovovanou Apple TV. Ač si někteří vysnili v různých spekulacích novou televizi iTV, dočkali jsme se „pouze“ této kompenzace.

Předchozí verze, kterou jsme měli v testu loni na podzim, měla oproti ostatním multimediálním přehrávačům slabinu v nejvyšším možném rozlišení obrazového výstupu. To mělo hodnotu 720p a na dnešních čtyřicetipalcových obrazovkách nebyla kvalita obrazu ideální. Zásadní změnou je tedy zvýšení rozlišení výstupu na plnohodnotné fullHD.

Zatímco konstrukce se nezměnila a stále se tedy jedná o kompaktní krabičku miniaturních rozměrů bez aktivního větráku, výrazný facelift zaznamenalo prostředí Apple TV. To se nyní mnohem více podobá mobilnímu systému iOS. Především hlavní ikony, které tvoří rozcestník pro jednotlivé typy multimediálního obsahu, jako by z oka vypadly těm iPhonovým.

Apple TV

Apple TV (zdroj: Sarah Tew/CBS Interactive)

Horní část domovské obrazovky je tvořena aktuálním obsahem, který se mění v závislosti na tom, jaký typ multimédií zrovna máte vybraný. V hlavní nabídce Apple upustil od textových seznamů a vsadil spíše na matici ikon, i zde se tedy nabízí podobnost s mobilním systémem. Do opdobného vzhledu byl změněn i iTunes Store.

Apple TV

Apple TV (Sarah Tew/CBS Interactive)

Apple TV

Ze strohého seznamu změn můžeme zmínit ještě novou funkci pro stažení zakoupených filmů z iCloudu a také podporu Genius seznamů pro filmy. Ty slouží pro doporučení vhodných filmů na základě toho, které filmy nejčastěji přehráváte. Na stejném principu už dlouhou dobu fungují celkem dobře tyto seznamy s hudbou.

CS24

 

Důležitou informací je nezměněná cena, která v USA činí 99 USD, u nás si za tohoto prcka zaplatíte 2 399 Kč. Inovovanou Apple TV bude možné objednat 16. března a nové prostředí je ke stažení od včerejška i pro předchozí generaci.

Autor článku