Hlavní navigace

Nová myš od OCZ: Dominatrix

24. 8. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Co si budeme povídat, trh hráčských myší je přesycen hlodavci, jejichž specifikace se liší jen minimálně a většinou se trefíte dobře, i když vybíráte čistě podle designu. Myš OCZ Dominatrix by mě možná ani tak nezaujala…

…kdybych zrovna nedržel v ruce Gigabyte GM-M6800, která se Dominatrixu nápadně podobá. Boční díly (lesklý plast, gumové plošky i dvě tlačítka) jsou úplně stejné, horní část zachovává tvarování tlačítek a jinak je zde několik rozdílů. Máme tedy tu čest s kopií výrobku, který je již na trhu? Nikoliv. Pouze tvar je „koncernový“, vnitřnosti jsou úplně jiné. Tak například kolečko lze naklápět a použít tak jako čtyřsměrný ovladač.

Senzor je už na první pohled jiný, než u myši Gigabyte. Má rozlišení 2000 dpi, elektronika navíc zvládá frekvenci (poll rate) USB 2.0 až 500 Hz. Pokud by myš byla na váš vkus příliš lehká, závažíčky ji můžete přidat až 40 gramů. Výrobce neoznámil, kolik bude Dominatrix stát, ale jsem si docela jistý, že to bude více než 218 korun českých, kterých mě všeho všudy stálo jeho chudé dvojče od Gigabyte.

CS24

OCZ také chystá klávesnici Elixir II, která by měla mířit na středně majetné hráče. Žádné bližší informace o ní ale nemáme.

Zdroj: TechConnect Magazine 1 | 2

Autor článku