Hlavní navigace

Nova nepříjemně překvapila. Videa na Voyo.cz byla zpoplatněna

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před Vánocemi se Nova pochlubila kompletně novým portálem Voyo, který jsme pochválili za inovace v Česku nezvyklé. Nova sjednotila placené a bezplatné vysílání v jeden celek a přinesla jeden měsíční paušál, v rámci které bylo možné sledovat většinu archivu neomezeně. Zvlášť placené (pay-per-view) byly až filmové novinky.

Včera ovšem Voyo přešlo do kompletně placeného režimu, jak si jako první všimli redaktoři Digizone.cz. Při jakémkliv zhlédnutí videa vás Voyo popostrkuje k registraci/přihlášení a zaplacení paušálu, případně vyzkoušení sedmidenního testu. 

Voyo

Už dříve Voyo uzavřelo starší epizody seriálů (a ty, co ještě v TV neběžely), takže je nebylo možné bezplatně sledovat. Teď už jsou pod paušálem všechny díly vysílaných seriálů.

Některé vlastní pořady (adresa voyo.nova.cz/porady zrovna nefunguje) a zprávy je možné sledovat zdarma i teď. Možná jen dočasně, protože před každým spuštěním vyskočí varovné okno, které říká Ke sledování tohoto videa musíte být předplatitelem. Stačí ale křížkem ono varování vypnout. Oživeno: Bezplatně lze nakonec sledovat zprávy a Rady ptáka Loskutáka, další náhodně zvolené pořady byly zablokované.

iVysílání ČT i Prima Play jsou zdarma. Nova je k nevoli diváků až příliš novátorská.