Hlavní navigace

Nová skříň NZXT S340 nabízí oddělený prostor pro zdroj a pevné disky

3. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

NZXT představuje novou skříň se zajímavě řešeným vnitřním uspořádáním. Novinka patří do modelové řady Source a nese označení S340.

NZXT S340

NZXT S340 měří 445 × 432 × 200 mm a váží 7 kilogramů. Interiér nabízí dostatek prostoru pro osazení základních desek formátu mini ITX, micro ATX, případně ATX. Pro rozšiřující karty je k dispozici sedm slotů. Maximální délka karet může dosáhnout až 364 mm, což bude stačit i výkonným grafickým kartám.

Napájecí zdroj se samozřejmě osazuje do spodní části skříně.Do spodku se také instalují pevné disky, pro které je připraven koš se třemi pozicemi. Prostor pro napájecí zdroj a pevné disky je od zbytku skříně oddělen krytem. Výhodou tohoto řešení je zakrytí nepotřebných kabelů zdroje. V místě nad košem pro disky je kryt perforovaný, aby mohlo odpadní teplo stoupat vzhůru do interiéru. Je otázkou, zda bude tento způsob chlazení stačit.

 

Dobré proudění vzduchu zajišťují dva předinstalované 120mm ventilátory. Výrobce je umístil dozadu a do stropu skříně. Další dvojici ventilátorů můžete osadit za přední panel. V tomto místě je také dostatek prostoru pro instalaci radiátoru vodního chlazení. Samozřejmostí jsou prachové filtry. Kvůli tomu, že je většina čelního panelu vyhrazena pro chlazení, nezbylo místo pro šachtu na optickou mechaniku. Jejich příznivci se proto budou muset porozhlédnout po jiné skříni, případně zvážit nákup externího modelu.

Rozšiřující konektory najdete na horní straně. Budete se muset spokojit s dvojicí konektorů USB 3.0 a výstupy na zvuk. V jejich blízkosti je také spouštěcí tlačítko a LED pro indikaci činnosti disku.

MMF24

NZXT S340 je nabízena ve dvou barevných variantách – černé a bílé. Obě varianty mají průhlednou bočnici, takže budete moci obdivovat osazený hardware. Cena byla stanovena na 69,99 $ (cca 1900 Kč), skříň by měla být dostupná během následujících týdnů. 

Zdroj: NZXT