Hlavní navigace

Nové odolné myši A4Tech pracují v prachu i na vodě (CeBIT)

6. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Značka A4Tech dělá vynikající levné myši, které jsou rozšířené i v naší redakci. Na hannoverském CeBITu představily další zástupce těchto hlodavců, kteří jsou jako dělaní pro crash testy. Například G7-310D DustFree HD Mouse je nová myš odolná proti prachu. Jak jinak může být takto odolná, než že nebude mít žádné skulinky v konstrukci – a přesně tak toho inženýři z A4Tech docílili. Myš nemá žádné otvory (holeless) a dokáže pracovat na všelijakých površích, jako příklad je uváděna postel.

Odolné myši A4TechOdolné myši A4TechOdolné myši A4TechOdolné myši A4TechOdolné myši A4Tech

Bohužel, jak velí poslední móda, jsou tyto myši bezdrátové, což se občas hodí jen k notebooku. Nedejte na řeči výrobců, kabel je kabel. Podle prvního pohledu nelze přesně určit, jakým způsobem je například kolečko izolováno, ale když se podíváte zespodu, žádný snímač neuvidíte – je totiž ukryt uvnitř těla myši a povrch snímá jen přes malý průhled. Jak jsme se dozvěděli, myš není vzduchotěsná – zakryté otvory znamenají pouze ochranu optiky (či laseru), z horní strany se myš zdá normálně prodyšná.

Proklamovaná odolnost proti prachu a vodě tak platí jen na špinavém povrchu; s myší nelze pracovat pod vodou a ve velmi prašném prostředí se částečky dovnitř dostanou jinudy. Ale A4Tech tvrdí, že i kolečko je chráněno proti prachu. Nejnáchylnější místa vstupu jsou ošetřena a nezbývá, než počkat na první majitele a jejich mokré zaprášené stoly – tedy jako u nás.

MMF24

 

Ještě několik nezáživných technických specifikací: tlačítka vydrží pět milionů stisků, frekvenci bezdrátového přenosu lze nastavit a k přijímači (dongle) můžete připojit až tři zařízení: tedy myš klávesnici… a co může být tím třetím je už na vás.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.