Hlavní navigace

Nové SSD od Team Group: rychlosti nenadchnou, co cena?

5. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Team Group jistě zná každý, kdo se v poslední době probíral nabídkou SSD zařízení na největších českých e-shopech. Právě tato firma totiž nabízí své produkty za velice zajímavé ceny, byť s poněkud horšími parametry. Dnes jsme svědky obohacení slušné plejády výrobků, nová SSD jsou však svým výkonem pouze průměrná.

Celá série se pyšní názvem Combo II Elite. Vyrovnávací paměť má objem 64 MB, velikostně se samozřejmě jedná o 2,5" disky. Z hlediska připojení máte na výběr: zvolit můžete známé a vcelku rychlé SATA 3 Gb/s, nebo pomalé USB 2.0. Rychlosti zápisu a čtení jsou po řadě u jednotlivých kapacit takovéto: 60 GB (120/220 MB/s), 120 GB (140/220 MB/s) a 240 GB (160/220 MB/s). Při použití USB 2.0 počítejte s poklesem rychlostí na 25/35 MB/s, tak drahý externí disk si však nejspíše nikdo kupovat nebude.

Cenové ohodnocení prozatím neznáme, je ale zcela jisté, že se novinek v našich luzích a hájích dočkáme. Výkon není (na SSD) kdovíjaký a tak je tu jistě šance na příjemný poměr cena/výkon.

Zdroj: TC Magazine

Autor článku