Hlavní navigace

Nové vodní sety od EK Water Blocks jdou po krku all-in-one vodníkům

1. 7. 2014

Sdílet

 Autor: Redakce

Slovinská společnost EK Water Blocks patří mezi nejznámější výrobce komponent vodního chlazení. V jejím portfoliu najdete všechny možné komponenty pro milovníky vodního chlazení. Nyní se do prodeje dostávají dva nové sety, které obsahují vše potřebné pro zapojení a zprovoznění vodního okruhu. Tímto krokem se chce výrobce pravděpodobně zavděčit méně zkušeným uživatelům, kteří si neví rady s výběrem vhodných a kompatibilních komponent.

EK Water Blocks EK-KIT X240 a X360

První set nese označení EK-KIT X240. Základním kamenem je vodní blok Supremacy určený pro chlazení procesoru. V měděné základně jsou vyfrézovány jemné drážky, kterými proudí chladicí kapalina. Vrchní kryt je vyroben z průhledného plexi, které umožňuje snadnou vizuální kontrolu čistoty bloku. V současné době se jedná o nejvýkonnější blok v nabídce výrobce.

Vodní pumpa EK-DDC 3.2 PWM nabízí maximální průtok až 1000 litrů za hodinu. Základem je velmi oblíbený 18W Laing, který je doplněn o PWM regulaci. K čerpadlu dostanete také držák, který zároveň slouží i jako chladič elektroniku pumpy.

Radiátor EK-CoolStream Rad XTX 240 je určen pro osazení dvěma 120mm ventilátory, které jsou pochopitelně součástí balení. Tloušťka radiátoru je úctyhodných 64 mm, čímž se řadí mezi větší kousky. Všechny části, které přichází do styku s chladicí kapalinou jsou měděné, což zabraňuje vzniku galvanické koroze.

Součástí setu je pochopitelně také expanzní nádoba (EK-Res X3 150), fitinky, hadice, přísada do chladicí kapaliny a další příslušenství. Kompatibilita je zaručena se všemi dnešními sockety.

Druhý představený kit s označením EK-KIT X360 se od toho prvního liší jen velikostí radiátoru. Tentokrát se dočkáte 360mm modelu, který bude svým výkonem dostačovat i pro případné rozšíření okruhu o další bloky.

KL24

Oba dva sety vycházejí cenově zhruba na stejnou částku jako kdyby jste si jednotlivé komponenty kupovali samostatně. Za menší kit dáte v přepočtu zhruba 9500 Kč, za set s větším radiátorem si budete muset pětistovku připlatit. Proti konkurenčním all-in-one vodníkům nabízejí tyto sady mnohem lepší výkon a snadnou rozšiřitelnost. Nevýhodou je přeci jen složitější montáž a vyšší cena. Oba kity jsou k dostání v e-shopu výrobce.

Zdroj:EKWB