Hlavní navigace

Novinky: 7+ Taskbar Tweaker 4.4, Pazera Free Audio Extractor 2 a další

22. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google Chrome 32 beta CZ

Teď už podrobněji víme, co přinese nový Chrome. Dvaatřicátá řada aktuálně nese nálepku beta. Jak jsme zmínili před týdnem, pomůže vám s identifikací činných panelů. Pokud bude v některém probíhat přehrávání nebo třeba vysílání pomocí Chromecastu, ikona vás na skutečnost upozornění. Nestane se, že by se znenadání spustila hudba a vy byste nevěděli, odkud vychází. Prohlížeč bude podporovat animované obrázky ve formátu WebP. Pro srovnání, stejný obrázek ve WebP má 372 KB, zatímco snímek ve formátu GIF dosahuje 870 KB.

V této betaverzi již budou zablokovány zásuvné moduly staré architektury NPAPI. Tedy skoro všechny, s výjimkou např. integrovaného Flash Playeru. Přibylo i pár API pro aplikace a doplňky. Jak asi víte, ekosystém kolem Chromu se mění a od září se v katalogu Chrome Web Store začaly objevovat nativní programy. Ty fungují jednak v Chrome OS, jednak je spustíte i ve Windows.

Tento animovaný obrázek zobrazí Chrome 32 nebo novějšíTento animovaný obrázek zobrazí Chrome 32 nebo novější :-)

7+ Taskbar Tweaker 4.4 CZ

Jednou nemáme tlačítko Start, pak se vrátí a pro změnu ho nemůžeme vypnout. Tak by se daly popsat běžné problémy uživatelů s Windows 8 a Windows 8.1. Řešit je můžete s pomocí nástroje 7+ Taskbar Tweaker. Ten od poslední verze právě umožňuje skrýt tlačítko Start. S nejnovějšími Osmičkami kompatibilní je. Můžete i otevírat nabídku Start, resp. Úvodní obrazovku poklepáním do prázdného prostoru. Eventuálně klepnutím prostředním tlačítkem myši.

Množství předvoleb, kterými upravíte chování oblasti hlavního panelu, je ale mnohem vyšší. Snadno odstraníte mezery mezi ikonami, zrušíte zobrazování náhledů oken nebo klepnutím prostředním tlačítkem místo otevření program ukončíte. Možností máte k dispozici ještě víc. Takže pokud máte Windows 7 nebo novější, nástroj vyzkoušejte. Při instalaci lze upřednostnit přenosnou edici.

7+ Taskbar Tweaker 4.4

Pazera Free Audio Extractor 2.0 CZ

Určitě jste někdy ve videu slyšeli písničku, kterou jste chtěli mít. Nebo si prostě jen nemáte čas sledovat dění na obrazovce, ale postačí vám zkopírovat si do svého mobilu zvukovou stopu a poslechnout si ji na cestách. Pazera Free Audio Extractor je nástroj, který slouží ke zkopírování audio stopy z filmu. Experimentálně se můžete pokusit o přímé vyjmutí originální stopy, ale častěji ji rovnou převedete do ztrátového formátu jako MP3.

 

Zájemci využijí bezztrátový FLAC. Parametry výstupního souboru dopodrobna upravíte. Pozměnit můžete hodnotu datového toku, frekvence nebo kanálů. Kdyby vám nevyhovovala původní hlasitost, i tu posuvníkem ztlumíte či naopak zvýšíte. Výčet podporovaných formátů videa není nejvyšší, ale v případě těch nejběžnějších nebudete zklamáni. Nováčkům se bude líbit množství přednastavených profilů. Nebudete se potýkat se zbytečně komplikovaným nastavením.

Pazera Free Audio Extractor 2.0

Brackets build 34 CZ

Vývoj webových stránek patří k mnoha oblastem, na které se Adobe soustředí. Jeho Brackets jsou editorem pro webové designéry a vývojáře, jenž má otevřený zdrojový kód. Je zamýšlen jako jednoduchý nástroj, ovšem s několika užitečnými funkcemi. Zatímco na první pohled strohé prostředí mnoho náročných uživatelů nepřiláká, na pohled druhý zaujme např. okamžitým promítáním změn v kódu do prohlížeče.

Nemusíte stránku ručně obnovovat, abyste viděli, jak se napsaný kód na stránce projeví. Dalším kladem pro mnohé bude napovídání. Spoustu prvků za asistence vložíte a vyhnete se případným chybám. Editor spolupracuje i s Photoshopem, odkud dokáže vytáhnout informace o některých prvcích a ty opět napovídat. Celkově je Brackets mnohem chytřejší, než na kolik vypadá a ušetří člověku dost práce. Pokud vyvíjíte weby, přesvědčte se sami.

BleachBit 1.0 CZ

Je rozhodně dobře, že CCleaner úspěšně nevyhubil veškerou konkurenci. Tu trh ocení vždycky. BleachBit s ním nesoupeří zcela přímo. Verze 1.0 dosáhl až po zhruba pěti letech na trhu. V tuto chvíli aplikace jednak čistí disky od nepotřebných souborů, ale také důkladně maže data, aby nemohla být obnovena. Proto se integruje do kontextové nabídky. Program je multiplatformní a kromě Windows podporuje také Linux. Právě tam CCleaner dodnes chybí, přitom dočasné soubory je v něm potřeba čistit zrovna tak jako ve Windows.

Nejnovější a dospělý BleachBit disponuje podepsaným instalačním programem, lépe čistí soubory související s Flash Playerem a odstraňuje více systémových logů než dříve. Ikony v aplikaci napoví, že se jedná o částečně Linuxový projekt. V českém překladu vám to rovněž dokáže oblíbené tlačítko Budiž. Postranní panel, kde vybíráte položky k čištění, bohužel nepatří k nejpřehlednějším.

BleachBit 1.0

Sound Valley 2.1.1 EN

Při práci s počítačem nemáte moc šancí dostat se do přírody. S notebookem možná, ale to zase nebudete mít pohodlí své kanceláře. Relaxace proto nepřipadá v úvahu. Můžete si avšak stáhnout aplikaci Sound Valley a zvolit zvuky přírody podle svého gusta. Budete se cítit lépe, i když zrovna budete sedět před monitorem. Na výběr máte z několika scenérií, např. les ve dne, v noci a v dešti, případně burácení moře. Položky by ale mohlo být více, výběr je příliš omezený.

CS24

Alespoň můžete nastavit automatické vypnutí aplikace i počítače s volitelnou časovou prodlevou. Takže až nebudete moct usnout, víte, kam se obrátit.

Sound Valley 2.1.1

Další důležité novinky: