Hlavní navigace

Novinky: Echofon beta, PointerStick 1.0, Advanced SystemCare Free 5 a další

18. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

PointerStick 1.0 ENOficiální stránka

Pamatujeme si ho především jako nástroj v ruce paní učitelky. Ukazovátko své kvality může ještě prokázat, tenhle nástroj jednoduše nestárne. Určitě při presentacích, kdy budete přes počítač něco ukazovat na projektoru, jeho pomoc oceníte. PointerStick vám dokonce dovolí si řadu věcí přizpůsobit. Můžete hýbat s velikostí ukazovátka, nebo si vybírat vzhled. Pro menší efekt rušivosti lze aplikovat průhlednost. Program můžete nechat spouštět spolu s Windows. Ukazovátko rychle vyvoláte jednou z nadefinovaných klávesových zkratek. K dalším výhodám patří fakt, že PointerStick ani nemusíte instalovat.

Advanced SystemCare Free 5.0 CZOficiální stránka

Relativně klidné vody čeří IObit se svým švédským nožíkem pro Windows. I pátou generaci můžeme používat zdarma, byť za poplatek obdržíme bonusy navíc (technická podpora, více funkcí na údržbu atd.). Tvůrci přepsali zdrojové kódy a aplikaci vyladili, aby rychleji startovala a ujídala méně systémových prostředků. Měla by si sama hlídat a stahovat aktuální databáze z internetu. K tomu všemu čištění registru a pevných disků, defragmentaci a optimalizování se přidává technologie ActiveBoost, která běží na pozadí a snaží se inteligentně spravovat systémové prostředky.

IObit vybavil Advanced SystemCare Free dost šílenou kombinací všemožných funkcí, takže vedle defragmentování disku zvládne také odstranit malware. Po instalaci vám samozřejmě prozradí, že stav vašeho počítače je špatný. Jak jinak. Výrobce tohoto softwaru své dílo při propagaci podpořil tolika superlativy, až to zní špatně. Každá funkce nese úchvatně znějící jméno, ač je obyčejná. Při používání Advanced SystemCare Free buďte opatrní, tak moc se vše snaží zrychlit, zlepšit a opravit, až by vám spíše mohla dopomoci k přeinstalaci Windows.

Real Network Monitor 1.3 ENOficiální stránka

Měřili jste někdy, kolik dat z internetu stáhnete? Dnešní obrovská čísla vyhlížejí opravdu drsně, především v porovnání s časy vytáčeného připojení. Real Network Monitor vám sice s dlouhodobým měřením zase tak dobře nepomůže, zato vám prozradí, zda váš poskytovatel internetového připojení dodržuje smluvené přenosové rychlosti. V účelném prostředí se dozvíte akorát základní potřebné údaje, především aktuální rychlost odesílaných a přijímaných dat. Naměřené hodnoty program rovnou průměruje, statistikám by neuškodily nějaké grafy, koukalo by se na ně lépe než na změť čísel.

A konečně, Real Network Monitor vám pomůže otestovat vlastnosti připojení. Vestavěný testík změří rychlosti a sdělí vám také odezvu. Pěkný a jednoduchý prográmek lze stáhnout v přenosné verzi, která se nemusí instalovat.

Google Chrome 16.0.912 beta CZOficiální stránka

Už jsme si říkali, co se děje ve vývoji Chrome 17, které se nachází ve fázi alfa. Avšak Chrome 16 se konečnému vydání logicky přibližuje více, tak se podívejme, co nabídne. Zanedlouho ztratí nálepku beta a oblaží nás především správou uživatelských profilů. V levém honím rohu se na nás bude usmívat avatar aktuálního uživatele. Přirozeně bude možné se mezi více účty přepínat. Pohodlně tak od sebe oddělíte soukromý a pracovní internetový život. Google tím pomůže zviditelnit synchronizační funkci, protože se budete muset přihlásit ke svému účtu a synchronizaci tím pádem nebude nic bránit. Na obrázku můžete vidět, že při prvním spuštění se vám prohlížeč synchronizaci pokusí vnutit.

Asi si stále budeme raději ve Windows vytvářet uživatelské účty pro všechny, kdo počítač používají. Na sdílených počítačích lze ale od Chrome 16 počítat s tím, že každý může mít v prohlížeči svou sadu záložek a uložených hesel.

TinEye 1.1 ENOficiální stránka

Jak nejsnáze vyhledáte podobné obrázky? Překvapivou odpověď nabízí TinEye. Integruje se do kontextové nabídky, takže vy klepnete na obrázek a TinEye ho odešle k prozkoumání do internetu. Posléze vám ukáže nejlepší výsledky, v tomto případě tedy obrázky s nejlepší shodou. Prográmek můžete využít k hledání podobných snímků, ale i k nalezení kopie vašeho obrázku, jen ve vyšším rozlišení. Snímky nemusíte nutně odesílat přes kontextovou nabídku, ale i z hlavního okna programu. To je ale méně pohodlné.

Echofon 1.0 beta 2 CZOficiální stránka

Slyšeli jste někdy o Echofonu? Můžete jej znát krom jiného z Firefoxu. Z pouhého doplňku pro prohlížeč se stává samostatný produkt, který s sebou nese skoro všechny klady a zápory původního projektu. Funguje na stejné principu, i vzhledově jsou obě verze zaměnitelné. Autor převzal také český překlad. V jednoduše pojatém prostředí se na nápadnou krásu nehraje. Krása Echofonu spočívá v jeho prostém, leč elegantním pojetí. Staví na technologii od Mozilly. Pokud vám klient pro síť Twitter ve formě rozšíření nevyhovuje, můžete si identicky pracující program nainstalovat samostatně.

CS24

Echofonu tradičně nechybí synchronizace s klientem pro iPhone a náhledy na přiložené obrázky. Podporuje současně více uživatelských účtů, ke zprovoznění vám postačí Windows XP.

Další důležité novinky