Hlavní navigace

Novinky: Foxit Reader 5.1, Chrome 15, 7files 0.2 a další

28. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Foxit Reader 5.1 ENOficiální stránka

Souboj o nejlepší čtečku pédéefek nijak nezpomaluje. Tento týden hlavní slovo převzal Foxit Reader, který je Adobe dobrým sokem již hodně dlouho. K jeho přednostem patří také omezená editace, případně zabezpečování dokumentů. Panelové prostředí dodává na přehlednosti, za pozornost čtečka vždy stála díky směšně nízkým nárokům na počítač. Kde se Adobe Reader hýbal jako šnek, Foxit běhal jako namydlený blesk. Jeho doménou naopak nebyla rozsáhlá pédéefka, na kterých se dosti zasekl.

100 milionů uživatelů obdrží aktualizaci, jež se točí okolo sociálních sítí. Facebook a Twitter tvoří útočící duo. Idea vývojového týmu je taková, že se ke svým účtům přihlásíte, abyste mohli v dokumentech vybírat kusy textů a sdílet je jako statusy v těchto sítích. Raději zkuste zprovoznit předčítání, které vám nahlas přetlumočí text uvězněný na obrazovce. Pokud dáváte přednost čtení, oceníte čtenářský režim, kdy se skryjí rušivé ovládací prvky.

Google Chrome 15 CZOficiální stránka

Podívejme se podrobněji na novinky v prohlížeči od Googlu. Po patnácté se oficiálně pouze předělala Nová karta. Více prostoru dostávají webová aplikace, které teď sídlí na vlastní ploše. Druhou plochu zabírá starý známý seznam nejnavštěvovanějších stránek. Doteď se dělil o místo s aplikacemi. Když nyní uchopíte libovolnou položku z kterékoliv plochy, objeví se v rohu obrazovky koš. Jednoduchým přetahováním nyní můžete odstraňovat weby i aplikace.

Ačkoliv o tom Google nehovoří, v uživatelském prostředí se najde pár dalších malých úprav, které člověka vždycky potěší. Konečně designéry napadlo přesunout sekci s doplňky do nastavení aplikace. Sjednocení všeho nastavení je určitě žádané, doteď se správce rozšíření otevíral ve vlastní kartě. V tisku přibyla možnost tisknout záhlaví a zápatí. A do nebezpečně obsáhlé hlavní nabídky Chrome se vměstnal odkaz na zřízení synchronizace programu. Záložky se ve stejné nabídce přesunuly o pár pozic výše.

Comodo Online Storage 2.0.7 ENOficiální stránka

Pány z Comoda budete znát především díky zdarma dostupnému balíku aplikací na ochranu před hrozbami z internetu. Jejich Internet Security zdaleka není jejich jediným počinem, na svém kontě mají řadu produktů, která se rozrůstá geometrickou řadou. Krom různorodého portfolia desktopových služeb dokonce nabízí cloudové úložiště o velikosti 5 GB. Samozřejmě zdarma. Ke svým datům se dostanete také z webového rozhraní, klíčový je nicméně klient pro počítače. V něm se opravilo pár nepříjemných chyb. Pakliže službu používáte, oceníte, že program nebude tak často padat a synchronizace se přestane zadrhávat.

Jestli o Comodo Online Storage slyšíte prvně, vězte, že se synchronizované úložiště namapuje jako další pevný disk. Ke svým pěti gigabajtům cloudového prostoru tak můžete přistupovat docela snadno. Ke vkládání souborů lze využít košík, do něhož se všechno přetahuje. Nebo můžete nechat do cloudu automaticky nahrávat sejmuté obrazovky.

7files 0.2 alfa ENOficiální stránka

Pakliže vás nebaví správce souborů ve Windows, máte z čeho vybírat. Alternativních Průzkumníků existuje velký počet, takže si stačí vybrat. Hledáte-li originálnější přístup, zkuste 7files. Navzdory názvu nefunguje pouze v sedmičkách, ale také ve starých iskpéčkách. Ve Windows 7 je instalace bez problému, ve Vistách musíte doinstalovat .NET Framework 3.5 a v XP .NET Framework 3.5 a Windows Search. Fungování musíte občas omluvit, od alfaverze nelze čekat stoprocentní spolehlivost.

7files dokazuje, že v jednoduchosti spočívá největší síla. K jakémukoliv souboru na disku se dostanete velice rychle, slouží k tomu několik mechanismů. Třídění probíhá intuitivně, vstoupíte do vybrané složky a v ní zapínáte filtry z postranního panelu. Výsledky se v hlavním okně zobrazují okamžitě. Můžete vyfiltrovat soubory podle typu, konkrétní přípony nebo podle stáří. V každé složce můžete ručně vyhledávat po zmáčknutí zkratky Ctrl+F. Když začnete psát do adresního řádku, ukáží se výsledky prohledávání celého disku.

Explorer++ 1.3.2 ENOficiální stránka

Jestliže vás 7files nezaujal, možná dáte šanci jiné alternativě Průzkumníka. Explorer++ přichází jako vylepšená verze klasického Průzkumníka. A tím myslím jeho starší verze, spíše z dob XP. Procházení složek obohacuje o pohodlné panelové prostředí. V levém postranním panelu se nachází seznam složek, který zůstává neměnný. Proto je pěkně k ruce, i když často střídáte panely. Navigaci zlepšují klávesové zkratky. Program nemusíte instalovat, dokonce si lze stáhnout nativní 64bitovou variantu. Průzkumník oproti Explorer++ také neumí rozdělovat a spojovat soubory.

XWidget 1.22 ENOficiální stránka

Plocha ve Windows XP je nudná. Bez miniaplikací se zřejmě budeme muset obejit opět v osmičkách. Takže když nám budou příliš chybět, budeme se muset spolehnout na řešení od třetí strany. Platformou XWidget neopovrhujte. Už jen to, že pracuje v i v obstarožních ikspéčkách, se cení. V základní výbavě najdete všechno, po čem obvykle uživatelé nejvíc touží. Sami víte nejlíp, zda se nejprve sháníte po hodinách, nebo vám víc záleží na předpovědi počasí. Vestavěné miniaplikace jsou všechny sladěné do tmavé a vyhlížejí dost neotřele.

CS24

Kromě nich si z galerie můžete dodatečně nainstalovat mnohé jiné výtvory, například HTC Home, který kombinuje hodiny a ukazatel počasí. Produkty z galerie mají na svědomí uživatelé a musíte se smířit s tím, že s původní tmavou kolekcí neladí.

Další důležité novinky: