Hlavní navigace

Novinky: Media Player Classic BE 1.1.3, Save.me 2.0.2 a další

5. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

MemInfo 3.3 SR1 ENOficiální stránka

Jak kontrolovat stav operační paměti? Ve Windows Vista a Windows 7 vám v tom pomůže miniaplikace na plochu. Pokud vám nevadí, že bude maličko zdržovat spuštění počítače, můžete sáhnou právě po ní. Jiná situace panuje ve Windows XP a Windows 8. Miniaplikace na plochu v prvním případě ještě nebyly naprogramovány, zatímco ve druhém již byly odstraněny, z údajných bezpečnostních důvodů. Můžete rovněž otevřít Správce úloh, ale existuje elegantnější řešení, přímo určené ke sledování stavu paměti.

 

Jednoduchý prográmek MemInfo v oznamovací oblasti zobrazuje stav zaplnění operační paměti. Kromě užitečného ukazatele ale klepnutím otevřete nabídku, kde se následně vypíší spuštěné aplikace. Tam můžete zjistit, že vám například prohlížeč spotřebovává jeden gigabajt paměti. Co konzumuje přes 100 MB, je barevně zvýrazněné. Vidíte i číselnou hodnotu paměti a odkládacího souboru. K ruce máte rovněž nástroj na defragmentaci paměti. Aplikace již podporuje Windows 8, jejich protipól představují Windows NT.

MemInfo 3.3 SR1
MemInfo 3.3 SR1

Media Player Classic – BE 1.1.3 CZOficiální stránka

Název tohoto multimediálního přehrávače vám jistě zní povědomě. Aby také ne, když se Media Player Classic řadí k nejpopulárnějším zástupcům ve své kategorii. V současnosti budete znát patrně aktivně vyvíjenou řadu MPC Home Cinema. Jde ve šlépějích původního projektu, zachovává staré dobré spartánské prostředí, navrch ale přidává pár funkcí, byť nikterak převratných. Náročnější jedince nezaujme, na pohled působí zastarale. Další derivát, tentokrát nazvaný Media Player Classic – BE se zaměřuje krom jiného na vzhled.

Mohli bychom hodiny diskutovat o tom, proč přehrávači ponechat původní, ne úplně krásné vzezření, ale projekt BE kráčí směrem ke střednímu proudu. I takovou odnož Media Playeru Classic uživíme, no ne? Staromilci se spokojí s verzí Home Cinema, která v nich zanechá příjemný pocit nostalgie, ostatní ať vyzkouší MPC BE. Autoři do programu přidali několik dobrých vylepšení. Zapnout můžete mj. náhledové okénko pro přehlednější hledání v časové ose videa. Rozšířen byl počet podporovaných multimediálních formátů. Zatím jsme velmi spokojení.

Media Player Classic – BE 1.1.3
Media Player Classic – BE 1.1.3

Save.me 2.0.2 ENOficiální stránka

Před dvěma týdny byl oživen velice zajímavý spořič času. Časovou úsporu zajišťuje tím způsobem, že ukládá prakticky všechny položky, jež nakopírujeme do schránky. Zkopírovali jste ráno nějaký odkaz a nemůžete ho najít? A co rychle vyhledat obrázek, jenž byl ve schránce dokonce před slabší hodinkou? Save.me vás chce v chaotickém světě zachránit pomocí triviální organizace. Starší položky můžete procházet prostřednictvím několika stylů zobrazení, včetně kalendáře. Pakliže naleznete požadovanou položku, můžete ji opět přesunout do schránky, případně někam uložit.

Jednotlivé položky na seznamu můžete rovněž mazat či (jen v někdy) upravovat. Vývojáři do Save.me navrch implementovali vyhledávání, které se vám jistě osvědčí. Samotná schránka ve Windows příliš možností neposkytuje, můžete v ní mít vždy jednu položku, neobsahuje historii. Proto budou mít pokročilejší uživatelé z programu radost. Zvýšení produktivity může být občas velice patrné. Při stažení volíte mezi 32bitovou a 64bitovou edicí, případně můžete vzít zavděk přenosnou variantu.

Save.me 2.0.2
Save.me 2.0.2

PrivaZer 1.6 CZOficiální stránka

Myslíte si, že se z PrivaZeru vyklube nějaká obyčejná kopie CCleaneru? To ani v nejmenším. Ačkoli v důsledku pomáhá čistit disk od nepotřebných souborů a udržovat počítač v kondici, mnohem více se zaměřuje na osobní data. Citlivé soubory můžete také bezpečně vymazat, aby se nedaly obnovit. Zpracování příbuznost s produkty jako CCleaner zcela popírá. Oproti němu nabízí více typů skenování. Kompletní sekvence úloh zabere klidně hodinu či dvě. Aplikace jde ale skutečně do hloubky, pokud se budeme bavit o citlivých datech.

Přirozeně odstraní stopy po prohlížení internetu, čistění souborů kráčí do boje se zálohovacími nástroji a nájemný čistič vysaje seznam dříve připojených zařízení pro port USB. Jednotlivé úlohy můžete provádět samostatně. PrivaZer nehledá stopy jen v aktuálně zaplněných částech disku, ale také v sektech, které Windows označuje jako prázdný prostor. Smazaná data přirozeně lze obnovit, pokud nedojde k jejich fyzickému přepsání. Důkladný nástroj spouštějte raději v angličtině, za český překlad zřejmě zodpovídá automatický překladač.

PrivaZer 1.6
PrivaZer 1.6

Resonic build 540 alfa ENOficiální stránka

Ptáte se, jak může v dnešní době nový hudební přehrávač něčím zaujmout? Občas se zajímavější kousek objeví, ale vymyslet skutečně inovativní funkce či prostředí, to není jen tak. Naši otázku zodpovídá projekt Resonic. Na veřejnosti se prvně ukázal v prosinci, nyní tedy máme před sebou rané sestavení. Ukazuje nám však, jakým směrem se autoři hodlají ubírat. Přehrávač toho moc neumí, pomocí jednoduchého průzkumníka si vyberete muziku, nastavit můžete vypnutí či uzamčení počítače po určité době.

Horní části okna ale dominuje pěkná a nevšední vizualizace. Na výběr máte ze třech, přičemž první a výchozí právě reprezentuje inovativní vlnu. Na začátku reprodukce aplikace skladbu zanalyzuje. Na podobné vlny jsou zvyklí spíše ti, kdož pracují se zvukem. Díky vlně vidíte, které úseky jsou klidnější a které hlučnější. Popravdě se tak ve skladbě dá docela dobře orientovat a můžete si relativně snadno najít oblíbené úseky. Tenhle projekt se vyplatí sledovat.

Resonic build 540 alfa
Resonic build 540 alfa

Anvi Uninstaller 1.0 ENOficiální stránka

Nemůžeme sice říct, že by se jednalo o přelomovou záležitost, přesto Anvi Uninstaller zmíníme. Jedná se o docela normální nástroj, který vám pomůže v počítači udržet pořádek po odebraných programech. Jak je vám jistě známo, řada z nich po sobě při odinstalaci neuklidí zrovna dokonale, takže vám odpadní položky zaplňují registr a skrytá místa pevného disku. V dnešní době nám nutně o kapacitu jít nemusí, leda byste měli k dispozici malý disk SSD, bojíme se hlavně negativního dopadu na výkon počítače, případně na jeho stabilitu.

Zdarma dostupný asistent od pohledu nevyhraje cenu za originalitu, také na něj upozorňujeme spíše z důvodu, abyste se mu vyhnuli. Postupuje podobně jako jeho kolegové. Nejprve provede analýzu vybrané aplikace, aby věděl, kde všude se její virtuální kořeny rozlézají. Po odinstalaci tyto lokace pročistí. Jak se ale dozvíte, čistění je součástí placené edice, zadarmo vám tak nevykoná prakticky žádnou užitečnou službu. Neumí o nic víc, než vestavěný panel ve Windows.

CS24

Na některé výrobce si zkrátka musíme dávat pozor. Jestli se vám nechce platit, můžete se obrátit na ověřenou klasiku Revo Uninstaller.

Anvi Uninstaller 1.0
Anvi Uninstaller 1.0

Další důležité novinky: