Hlavní navigace

Novinky: Nero 9 Free, ImgBurn 2.5, Miro 2.5 a další

1. 8. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

ImgBurn 2.5.0.0 CZ - Oficiální stránka

Náruživí palači by nyní měli zpozornět - vyšel totiž nový ImgBurn s pořadovým číslem 2.5. Programu dosud chybělo pokročilejší rozhraní pro tvorbu standardního datového média. Dnes již tomu tak není, pro vypalování můžete zvolit libovolnou adresářovou strukturu, viz. obrázek. Ve spolupráci s aplikací Opti Drive Control zobrazí grafy průběhu čtení nebo zápisu na médium. Seznam změn pokračuje ještě dále, naleznete jej na oficiální stránce.

Jak z předchozího textu vyplývá, začátečníci by si s ImgBurnem nejspíš neměli nic začínat. Pokročilejší jedinci ovšem budou rozsáhlými možnostmi vypalování nadšení. Občas to ale chce trochu trpělivosti, než se k nějaké funkci prokoušete.

Recenze: ImgBurn: vypalovací program zdarma

Nero 9 Free 9.4.12.3 CZ - Oficiální stránka

Německou firmu Nero AG (dříve Ahead Software) určitě znají všichni, neboť její vypalovací program patří celosvětově k nejpoužívanějším. Základní verze se obvykle dodává k vypalovačkám, pokud jste ji však nedostali a nějaký ten jednoduchý vypalovací program potřebujete, můžete zkusit zdarma dostupnou variantu Nero 9 Free. Oproti výše uvedenému ImgBurnu není ani trochu složitá na ovládání, s trochou nadsázky lze říct, že ji obslouží i vaše babička.

Kromě základního vypalování datových CD/DVD a kopírování disků (obojí pouze v aplikaci StartSmart) nic dalšího nedokáže. Ale ruku na srdce - kolik z vás potřebuje něco jiného? Pouze trochu zamrzí nemožnost vytvářet vícesekvenční disky. Neru jinak nechybí čeština, plně podporuje 64bitové systémy a také Windows 7.

Miro 2.5.1 EN - Oficiální stránka

Zdarma dostupný přehrávač (HD) videa - tak program Miro prezentují vývojáři na oficiální stránce. Přehrávání různých multimediálních souborů opravdu zvládne, zaměřuje se ale zejména na internetové vysílání a podcasting. Oblíbené kanály můžete začít odebírat a Miro se postará o automatické stažení nového obsahu. Přehrávat a stahovat můžete například i video z YouTube. Ani BitTorrent RSS není Miru cizí, přestože ji asi využije málokdo.

Mezi novinky v tomto vydání patří vylepšené uživatelské rozhraní, rychlejší start programu a inteligentnější práci s torrenty.

IObit Security 360 2.2 Beta EN - Oficiální stránka

Pánové z IObit.Com se činí a vedle několika populárních utilitek začali vyvíjet také bezpečnostní balík. Ten nemá nahradit antivirus, klade si za cíl jej doplnit. Poradí si s různými druhy malware a spyware, heuristická analýza by měla odhalit dosud neznámé hrozby. Již tradičně se autoři snaží co nejvíce věcí zautomatizovat, popřípadě zjednodušit na maximální možnou úroveň. K tomu nabízejí i ochranu v reálném čase. Grafika programu vůbec nevypadá špatně a díky ní se v něm zorientujete lehce.

Google Calendar Sync 0.9.3.5 EN - Oficiální stránka

Pakliže k práci využíváte Microsoft Outlook a zároveň jste si oblíbili webovou aplikaci Google Kalendář, mohl by se vám hodit nástroj na synchronizaci obou kalendářů. S Google Calendar Sync můžete data synchronizovat oběma směry. Nutno podotknout, že se ze serverů Google přenesou pouze údaje z primárního kalendáře. Podporován je Microsoft Outlook 2003 a 2007.

CCleaner 2.22.968 CZ - Oficiální stránka

Známý čistič počítače se s železnou pravidelností vrací každý měsíc, aby majitelům Windows důkladně prohledal pevné disky a odstranil nepotřebné soubory. Výsledky skenování dostaly v novém vydání zcela novou a opravdu hezkou podobu. Prohlížeč cookies i nástroj pro odinstalaci programů dostal do vínku vyhledávací políčko, jež značně urychlí práci. CCleaner konečně podporuje také nové prohlížeče Safari 4 a Opera 10 Beta.

CS24

Návod: CCleaner: udělejte si pořádek v počítači

Další novinky, které byste neměli minout: