Hlavní navigace

Novinky ve Firefoxu 10. Stahujte alfaverzi

16. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Takže si shrňme nedávné dění u Mozilly. Před několika dny vyšel Firefox 8 a v zápěstí se do uvolněného kanálu betaverzí přesunul Firefox 9. Ten momentálně nabízí akorát tahák v podobě pořádně zrychleného zpracování JavaScriptu. Podle starších zpráv v něm měla být variace na Rychlý přístup, zatím je však ticho po pěšině. Betu můžete v případě zájmu stahovat z mozilla.org/firefox/channel.

Po deváté řadě se zase uvolnil kanál aurora, který poskytuje každodenní aktualizace prohlížeče v ranější vývojové fázi. Klidně jí říkejme stádium alfa. Firefox 10, který si rovněž můžete stáhnout z adresy uvedené výše, je zajímavější než jeho popisovaný kolega. Edice pro Windows ztrácí tlačítko Vpřed, jež se objevuje už pouze při navigaci zpět. Zcela se ho tedy Mozilla nezbavuje, jen jej skrývá, když není potřeba.

Propagovaná technologie WebGL má přinést 3D grafiku na web, aniž bychom potřebovali dodatečné zásuvné moduly pro prohlížeč. Desátý Firefox již umí vyhlazovat hrany, což představuje důležitý posun v kvalitě zobrazovaného prostorového obsahu. Jinak nechybí řada inovací, které ocení weboví vývojáři, například API uvolňující cestu celoobrazovkovému režimu webových aplikací.

Zdroj: FavBrowser.com