Hlavní navigace

Nový benchmark CPU a GPU: Cinebench 11.5

15. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Cinebench je benchmarkem, který měří výkon při renderingu rozšířeným programem Cinema 4D. A jelikož benchmark vydává přímo Maxon, těší se všeobecné důvěře. Výrobce samozřejmě dodávám, že jeho software byl použit třeba při tvorbě filmů Spider-man, Star Wars či Chronicles of Narnia.

Předchozí verze R10 nabízela i 64bitový kód a není tomu jinak ani tentokrát. 32bitový i 64bitový soubor EXE se nachází v jediném objemném balíku (139 MB ZIP, 337 MB na disku) a součástí je i verze pro Mac OS X. Jen počet testů se ztenčil, ubyl například test spouštěný na jediném jádře CPU. Cinebench R11.5 nabízí tedy testy:

Main Processor Performance (CPU)

První scénář používá procesor k vykreslení fotorealistické scény ("No Keyframes" od autora AixSponza). Scéna obsahuje různorodé algoritmy, jež vytěžují procesor.

Cinebench umí využít až 64 procesorových vláken a scéna obsahuje 2 000 objektů s více jak 300 000 polygony. Výsledek je v bodech a čím více, tím lépe.

Graphics Card Performance (OpenGL)

Tato část měří výkon grafické karty v rozhraní OpenGL. Výkon dle slov autorů závisí nejen na GPU, ale i ovladačích. Grafická karta misí zobrazit velké množství geometrie (skoro milion polygonů), textur i efektů. Výsledek je ve snímcích za sekundu (fps).

CS24

Své výsledky z benchmarku vkládejte do fóra.

Domovská stránka a stažení benchmarku: Maxon
Tip pocházel od a současně je tam rychlý mirror: Guru3D

Autor článku