Hlavní navigace

Nový Google Play: webové rozhraní v plochém stylu, líbí se vám?

16. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud máte v prohlížeči na liště záložek stále Android Market (https://market.android.com/store), který se vám přesměrovával na novější adresu Google Play, tak to už nefunguje. Google aktualizoval rozhraní svého obchodu s aplikacemi pro Android. Adresa je sice pořád stejná, ale přesměrování již nefunguje.

Google Play: https://play.google.com/store


 

Nové rozhraní Google Play pokračuje ve flat designu, který už má Google+, Google Music i Google Maps. V některých prohlížečích se však objevují problémy s diakritikou a celé prostředí je mixem angličtiny a češtiny. Google mám nastaven v angličtině, ale některé služby to zjevně plně nechápou. Zobrazovaný text v boxech je navíc neúplný a useknutý v nevhodném místě. Aplikace třeba stojí "86,5 K", opět jak v kterém prohlížeči.


 

Pro alespoň 99% funkčnost je však potřeba používat výhradně Google Chrome a nesnažit se mít anglické rozhraní pro český účet. Tohle se Googlu poslední dobou moc nedaří a obrázky jsou celkem výmluvné.

Líbí se vám nové rozhraní Google Play, nebo říkáte "zlatej Android Market"? A co vás od Googlu naposledy opravdu potěšilo? Dejte nám vědět v diskuzi.

 

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.