Hlavní navigace

Nový iPad. Co bude Samsung příští rok kopírovat?

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak už bylo zvykem, Apple celou akci pořádal jen pro vybranou společnost. Přední redakce pozval přímo do San Franciska, ty druhořadější jen na streamovaný přenos do Londýna. Ostatní poctivci včetně nás museli hltat informace z druhé ruky, konkrétně od kluků z The Verge. Záznam keynote najdete na stránkách Applu.

To nám ale nevadí, protože po skonu Steva Jobse už jablečné události nejsou zároveň zábavnou show, ale pouhým suchým odvykládáním předchozích úspěchů, pak uvedením nového produkty a nečekaným one more thing. Nejinak tomu bylo dnes.

iPad

Nudné statistiky

Apple stále mluví o jakési post PC éře, tedy době po počítačích, jak je známe dnes. K tomu má tři produkty – iPody Touch, iPhony a iPady, dohromady tvoří 76 % tržeb celé firmy. Jen minulý roky prodal Apple 172 milionů těchto zařízení. Celkem už 315 milionů produktů se systémem iOS.

Firma má aktuálně 362 kamenných obchodů, v posledních třech měsících je navštívilo 110 milionů lidí. Naše zákulisní informace říkají, že jeden takový bude letos stát i v Praze. Zatím zde máme pouze certifikované prodejny, i když na dobré úrovni.

Pokračování na Extra PC.

Autor článku