Hlavní navigace

Nový iPad rozebrán. Známe veškerý hardware

16. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

I když byl nový iPad představen před více než týdnem, stále nám byly některé drobnosti utajeny. Apple si už s hardwarem hlávu neláme a takové detaily jako velikost RAM nezveřejňuje. My na to máme opačný názor, a proto vždy čekáme na profíky z iFixit.com, kteří všechny jablečné iVěci podrobí detailní pitvě.

Aktuální iPad rozebírali takřka v přímém přenosu, všechny fotografie a popisky si určitě prohlédněte na jejich webu. My se zaměříme pouze na informace, které jsme dosud nevěděli a pouze tušili.

Apple iPad

Především se potvrdily naše odhady, že iPad dostal 1 GB paměti, (iPad 2 měl 512 MB, iPad 1 jen 256 MB). Vyšší rozlišení, náročnější aplikace, to si zkrátka žádalo alespoň dvojnásobek. Kdyby to někoho zajímalo, na palubě jsou dva 4Gb (512MB) čipy DDR2 od Elpidy.

Flashová paměť pro data pochází z dílen Toshiby (24nm MLC buňky). LCD panel vyrobil Samsung, aktuální největší nepřítel Applu. Ten pro Cupertinské zhotovil i SoC Apple A5X (potvrzena frekvence procesoru 1 GHz). Na rozdíl od předchozí generace je už celý čip překryt hliníkovým heatsinkem, který pomůže uchladit vyšší výkon.

MMF24

Zajímavý je univerzální síťový čip Broadcom BCM4330, který si poradí s dvoupásmovou Wi-Fi 802.11a/b/g/n, nejnovějším Bluetooth 4.0 (první tablet s touto podporou) a obsahuje i FM přijímač/vysílač.

iFixit také potvrdil nebývale velký akumulátor, který udrží tablet při životě až 10 hodin. Zatímco ten v iPadu 2 měl kapacitu 25 Wh, „trojka“ má o 70 % větší (42,5 Wh).