Hlavní navigace

nVidia CUDA vás ochrání před virovou hrozbou

15. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ruská společnost Kaspersky Lab je jistě všem znalcům antivirových balíčků dobře známá. Je to ale asi pravděpodobně první společnost, která se při analýze kyberhrozeb rozhodla využívat síly GPU: společnost si zvolila vyzrálou technologii Nvidia CUDA, se kterou je dle vlastních slov velice spokojena.

Rusové však nestojí za nedostupností GeForce GT2xx, zakoupili si totiž několik zařízení Tesla S1070 a ta využívají ve své laboratoři k mnohem rychlejší analýze vstupních dat. Celá operace se tak zrychlila 360-krát v porovnání s blíže neupřesněným Intel Core 2 Duo na frekvenci 2,6 GHz.

„Naše společnost se zaměřuje na poskytování co nejlepší ochrany pro své zákazníky, proto aktivně využíváme pokročilých technologií k zrychlení nezbytných výpočtů,“ řekl Nikolaj Grebennikov, CTO Kaspersky Lab. „Nemohli jsme již dále ignorovat výhody, které přináší GPU. Co se efektivity týče, jsou (GPU) mnohem dále než CPU a úlohy, které mohou vykonávat, dalece překonaly rámec základních grafických operací. Architektura GPU je optimalizována pro paralelní zpracování velkých datových polí; my jsme konečně začali využívat této vlastnosti k ještě lepší ochraně našich uživatelů před škodlivým softwarem.“

CS24

Kaspersky Lab by rád zabudoval funkcionalitu GPU i do svého balíčku „Kaspersky Internet Security“, zatím to ale zní jako hudba budoucnosti.

Zdroj: TC Magazine

Autor článku