Hlavní navigace

nVidia přejmenuje ForceWare

12. 4. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Marketing Nvidie je obecně považován za velmi dobrý. Společnost věnuje pozornost i takovým detailům, jako je název balíku ovladačů pro její grafické karty. Mnoho z vás má jistě v živé paměti jméno „Detonators“, které vhodně doplňovalo grafické karty sérií Riva TNT a TNT2. Před čtyřmi lety, kdy už TNT2 patřila do starého železa, Nvidia přejmenovala ovladače na „ForceWare“. Nyní jsme se dočkali další změny.

Marketingoví odborníci z Nvidie strávili nad vymýšlením nového jména několik dní, ba možná i týdnů, těžké lopoty. Jak jinak bychom si mohli vysvětlit, že přišli s něčím tak revolučním, jako... GeForce? Tento moudrý krok jistě zjednoduší uživateli orientaci a zamezí, aby si kdokoliv popletl karty s ovladači. A nebo také ne.

V souvislosti s touto zprávou mohu zmínit, že z Nvidie někdo pokoutně vynesl dosud neveřejnou betaverzi ovladačů ForceWare, tedy vlastně GeForce, očíslovanou 174.85. Tyto drivery jsou pouze pro Windows Vista a stáhnout je lze zde: Windows Vista 32bit / Windows Vista 64bit

Zdroj: TechConnect Magazine

Autor článku